Respecta plaja!

0
246

Turistii care vor fi surprinsi vara aceasta aruncand gunoaie pe plajele din Mangalia, vor primi cartonase rosii de la copii, voluntari in cadrul campaniei „Respecta plaja!”.

Aceasta se desfasoara in perioada 15 iunie – 15 august 2008 si este organizata de Primaria Mangalia, in colaborare cu Directia Apelor Dobrogea – Litoral, Institutia Prefectului Judetului Constanta si ONG-urile Mare Nostrum si Centrul de Resurse Civice.

Este vorba de proiectul ,,Implementarea noii strategii privind managementul plajelor de pe litoralul romanesc al Marii Negre – zona pilot Mangalia”, un parteneriat institutional romano-olandez realizat in baza acordurilor bilaterale de cooperare intre cele doua guverne si finantat de VNG International prin program Logo East.

,,Respecta plaja!” este campania de comunicare a acestui proiect, campanie ce a demarat de anul trecut, cu sloganul ,,Gunoiul Doare”. Sloganul din acest an contine, pe langa mesajul ,,Gunoiul Doare”, si ,,Lasa-ma sa vad marea”, care vizeaza sensibilizarea autoritatilor si agentilor economici in privinta modului in care se realizeaza constructiile in zona limitrofa plajelor. Astfel, de-a lungul intregului sezon, elevi cu varste cuprinse intre 12 si 17 ani de la scolile si liceele din municipiul Mangalia, alaturi de voluntari ai Mare Nostrum, vor strabate plajele din Mangalia, Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Nepun si Olimp, unde vor imparti materiale promotionale – mingi gonflabile, brelocuri, pliante, tricouri si sepci inscriptionate cu sloganul „Gunoiul Doare!”. Copiii vor observa turistii care arunca resturile la cosurile montate pe plaja si ii vor rasplati cu aceste materiale.
Prin aceasta campanie se doreste reducerea deseurilor aruncate la intamplare pe plaje si constientizarea persoanelor care merg pe plaje despre importanta pastrarii curate a acestora.

Sursa: Constanta-News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.