Poluare pe Dunare, in Portul Drobeta Turnu Severin. Suprafata afectata este de aproximativ un kilometru si jumatate

  0
  1063
  Poluare pe Dunăre, în Portul Drobeta Turnu Severin. Suprafaţa afectată este de aproximativ un kilometru şi jumătate
  Poluare pe Dunare, in Portul Drobeta Turnu Severin. Suprafata afectata este de aproximativ un kilometru si jumatate
  Poluare pe Dunare, in Portul Drobeta Turnu Severin. Suprafata afectata este de aproximativ un kilometru si jumatate

  Dunarea a fost poluata, luni dimineata, in zona Portului Drobeta Turnu Severin, unde sunt irizatii de petrol pe o suprafata de aproximativ un kilometru si jumatate, angajatii Garzii de Mediu Mehedinti spunand ca au inceput o ancheta pentru a depista sursa poluarii, care este inca necunoscuta, informeaza Mediafax.

  Poluarea a fost depistata de angajatii Sistemului de Gospodarire a Apelor (SGA) Mehedinti, care se aflau pe o nava de supraveghere a fluviului, in Portul Naval Drobeta Turnu Severin, luni dimineata, in jurul orei 5.00.

  La fata locului au fost chemati reprezentanti ai SGA Mehedinti, care au intervenit cu materiale biodegradabile in zona poluarii, comisari ai Garzii de Mediu si ai Agentiei pentru Protectia Mediului, dar si rerezentanti ai Inspectoratului penru Situatii de Urgenta, care au supravegheat interventia pe fluviu si au deschis o ancheta pentru a stabili sursa poluarii.

  Potrivit directorului SGA Mehedinti, Cristian Mura, pata de petrol se intindea din apropierea Portului Comercial Drobeta Turnu Severin si pana in Portul Naval al municipiului, pe o distanta de aproximativ un kilometru si jumatate.

  ”La ora 5.15 am fost sesizati de echipajul navei Aurora 8, nava noastra, ca se simte miros de produs petrolier. Am verificat si, intr-adevar, sunt irizatii de produs petrolier pe luciul apei, pe o distanta de un kilometru si jumatate si pe o latime de 30 de metri. Am intervenit cu materiale si in continuare cautam poluatorul”, a declarat Cristian Mura.

  Intrucat poluarea s-a constatat pe o distanta de 30 de metri de la mal, catre senalul navigabil, autoritatile cred ca, cel mai probabil, poluarea ii are ca sursa pe agentii economici din zona, si nu navele care au tranzitat fluviul in cursul noptii.

  Potrivit comisarului sef al Garzii de Mediu Mehedinti, Catalin Tutilescu, angajatii unitatii verifica toti agentii economici din apropierea Portului Comercial, de unde ar fi pornit poluarea.

  ”In cursul acestei dimineti am fost sesizati de catre colegii de la Apele Romane ca pe o suprafata de un kilometru si jumatate de luciu de apa al Dunarii se afla o irizatie de produs petrolier. Ne-am deplasat impreuna cu toti comisarii Garzii de Mediu si suntem la fata locului, investigam zona, pe toata zona Portului Comercial Drobeta Turnu Severin se fac verificari pentru a identifica poluatorul.”, a declarat, la randul sau, comisarul sef al Garzii de Mediu Mehedinti.

  Daca va fi depistat agentul economic care a poluat Dunarea, acesta risca sa primeasca o amenda cuprinsa intre 30.000 si 60.000 de lei.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.