Un pinguin gigantic, cu pene rosii, a trait pe Terra acum 36 de milioane de ani

Un piguin gigantic preistoric, care a trait acum 36 de milioane de ani, a fost descoperit de cautatorii de fosile.

Animalul de 1,52 inaltime, denumit Regele Marilor, era dubulu cat pinguinii moderni si acoperit de pene rosii si maro.

Pasarea, care nu zbura nici pe atunci, traia la tropice, unde se scufunda in apele calde pentru a vana pesti cu ciocul sai ascutit, lung de 18cm.

Water King (Regele Marii) a fost gasit de un student din Peru in rezervatia Paracas, pe coasta de est a Peru si a fost poreclit Pedro.

Animalul a trait intre epoca dinozaurilor si cea moderna, cand Pamantul era mult mai cald decat acum si cand planeta era plina de animale gigantice.

“Am recuperat penele atasate aripii, precum si alte pene mai mici de pe corp, care in ziua de azi servesc la izolarea pinguinului si la regleaza temperatura corpului”, a declarat dr. Dan Ksepka, de la Universitatea North Carolina.

“Ca marime insa, penele lui erau cat ale pinguinilor moderni. De fapt, unii pinguini din zilele noastre au pene mai lungi decat ale Regelui Marii”, a precizat cercetatorul.

Fosilele arata ca formele aripilor si ale penelor care ii fac pe pinguini niste inotatori atat de buni au evoluat devreme in istoria pasarii, dar culorile specifice de azi – alb si negru – au aparut mai recent.

Toti pinguinii gigantici care au trait odata pe Pamant au murit, lasand in urma varietati mai mic care se gasesc astazi doar in Antarctica.

Cea mai mare specie de pinguini, supravietuitoare, este Imperialul – care are aproape 1,2m inaltime.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,176FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente