Incendiu in Huneadoara, intr-o padure de mesteacan si pin din Masivul Sureanu

Incendiu în Huneadoara, într-o p?dure de mesteac?n ?i pin din Masivul ?ureanu
Incendiu in Huneadoara, intr-o padure de mesteacan si pin din Masivul Sureanu
Incendiu in Huneadoara, intr-o padure de mesteacan si pin din Masivul Sureanu

Aproximativ opt hectare dintr-o litiera de padure de mesteacan si pin situata pe raza Ocolului Silvic Bosorod, din judetul Hunedoara, in Masivul Sureanu, au fost cuprinse joi de un incendiu ce se manifesta intr-o zona greu accesibila echipelor de pompieri militari si silvicultori, informeaza Agerpres.

„Incendiul se manifesta intr-o zona greu accesibila, cu pante abrupte si teren accidentat, interventia pompierilor pentru lichidarea focarelor fiind foarte dificila. Munca lor este ingreunata si de lipsa surselor de apa si de vantul puternic care a favorizat propagarea arderii”, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Hunedoara, capitan Anemona Doda.

Pentru stingerea focului ISU Hunedoara a mobilizat 40 de pompieri militari. Pentru a opri inaintarea incendiului pompierii, ajutati de sase angajati ai ocolului silvic, au decopertat solul cu ajutorul lopetilor si au inabusit cu pamant focarele de ardere.

Operatiunile de stingere si supraveghere a ariei afectate de incendiu se vor desfasura si pe parcursul noptii de joi spre vineri, cand 20 de pompieri ai Detasamentului din Deva, insotiti de padurari, vor fi dislocati in zona.

„In cazul in care incendiul nu va fi lichidat pana vineri dimineata, inspectorul sef al ISU Hunedoara, locotenent colonel Viorel Demean, va solicita sprijinul unui elicopter al Unitatii de Aviatie din Cluj, aparatul de zbor fiind dotat cu echipamente capabile sa stocheze 3.000 de litri de apa, care pot fi eliberati deasupra zonei de ardere”, a precizat Anemona Doda.

Cel mai probabil, incendiul a izbucnit dupa ce o persoana a incercat sa-si curete pasunea dandu-i foc, dupa care nu a mai putut controla directia flacarilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *