De ce trebuie sa ne debarasam corect de deseurile electrice?

0
819
De ce trebuie sa ne debarasam corect de deseurile electrice?
De ce trebuie sa ne debarasam corect de deseurile electrice?
De ce trebuie sa ne debarasam corect de deseurile electrice?

Ce sunt deseurile electrice? Pe scurt: orice se baga in priza sau functioneaza pe baterii!

De ce trebuie sa le colectam selectiv si sa le trimitem la reciclare? Deseurile electrice au in structura lor componente non-biodegradabile, ce contin substante toxice, dintre care cele mai periculoase sunt plumbul, mercurul si cadmiul. Ajunse la groapa de gunoi sau in natura, aceste substante polueaza solul, aerul si apa, ne afecteaza tuturor sanatatea si pot genera aparitia unor boli precum cancer, alergii, sterilitate, afectiuni ale inimii. In plus, majoritatea deseurilor electrice sunt constituite din componente care contin materiale ce pot fi recuperate si reintroduse in industrie, ca materii prime secundare, pentru a preveni exploatarea irationala a resurselor primare.

Ca sa scapam corect si usor de ele, avem acum la dispozitie un serviciu national gratuit, pentru colectarea selectiva a deseurilor electrice. Persoanelor juridice li se ofera documentele necesare de casare pentru aparatura electrica si electronica.

La TelVerde 0800 444 800 (apel gratuit din orice retea de telefonie fixa sau mobila) puteti afla informatii despre felul in care ne putem debarasa de deseurile electrice, unde exista puncte de colectare, cand si unde sunt zile de colectare in localitatea dumneavoastra, precum si alte informatii despre colectarea deseurilor electrice.

TelVerde 0800 444 800 este un serviciu de preluare gratuita de la domiciliu sau sediu de firma ori institutie, a deseurilor electrice grele sau voluminoase, prin care o echipa locala RoRec vine si ridica deseurile, transportul fiind gratuit.

TelVerde 0800 444 800 este disponibil zilnic intre 9.00-17.00.

Comenzile inregistrate sunt onorate in cel mai scurt timp, dupa ce reprezentantul local va stabili impreuna cu dvs. ziua si intervalul orar in care va avea loc ridicarea deseurilor.

In anul 2014 au fost inregistrate 863 de apeluri la TelVerde 0800 444 800 in judetul Alba. In urma acestor solicitari ale serviciului gratuit de preluare de la domiciliu a deseurilor electrice, s-au colectat aproximativ 26.900 kg DEEE. Cetatenii responsabili ai judetului Alba au contribuit la colectarea a cca. 143.230 kg DEEE prin cele 43 de actiuni de colectare din mediul rural si urban desfasurate pe parcursul anului 2014.

TelVerde 0800 444 800 – un apel gratuit la un mediu curat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.