Contactul cu clorul din apa creste riscul de cancer

Contactul cu clorul din apa creste riscul de cancer
Contactul cu clorul din apa creste riscul de cancer

Un dus sau o baie fierbinte este o modalitate foarte buna de relaxare. Insa, nicioadata nu am suspecta ca de fapt ne scaldam in ceva catagalogat de Agentia pentru Protectia Mediului ( EPA ) drept pesticide. Potrivit articolului ”Clor, cancer, boli de inima” publicat de Global Healing Center: ” ” Exista o multime de motive de ingrijorare bine intemeiate cu privire la clor. Cand clorul este adaugat in apa se combina cu alti compusi naturali si formeaza Trihalometan (produsi de clorinare) sau THM. Acesti produsi secundari sunt cancerigeni si declanseaza producerea de radicali liberi in organism provocand deteriorarea celulelor”. Environmental Defense Fund avertizeaza ca desi concentratiile acestor substante cancerigene ( THM ) sunt mici oamenii de stiinta cred ca sunt responsabile pentru cea mai mare parte din cazurile de cancer din Statele Unite.

Un exemplu in acest sens il reprezinta un studiu pe mai multe femei din Connecticut, care a scos la iveala ca voluntarele cu cancer de san au niveluri mult mai ridicate de produsi secundari de clorinare comparativ cu femeile sanatoase.

De asemenea o cercetare realizata in Spania a descoperit o incidenta mai mare a cancerului vezical la persoanele expuse la clor prin baie, dus, ingestie si inot in piscine . Toxinele sunt mai usor de absorbit prin porii deschisi de apa fierbinte dar si prin prin inhalare de cloroform – un produs secundar toxic de clorinare a apei. In articolul ” Te imbolnaveste dusul zilnic? , ” cercetatorul Chris Kresser spune: ” In timp ce corpul nostru poate filtra o mare parte din clorul din apa de baut, inhalarea THM si a altor produse secundare de clorinare este mult mai daunatoare, deoarece sub clorul sub forma de vapori intra direct in fluxul de sange. ”

Conform EPA expunerea la cloroform afecteaza sistemul nervos central si ficatul si poate provoca, de asemenea, depresie si iritabilitate.

Cum iti poti reduce riscul

Exista cateva metode simple si eficiente de a reduce contactul cu clorul.

– Dizolva 1000 de miligrame de vitamina C in apa de baie pentru a neutraliza clorul si cloramina cu pana la 99%

– Fa dusuri mai scurte

– Redu temperatura apei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *