Otrava din PET: cum ne poate imbolnavi de cancer un recipient de plastic refolosit

Studii recente au demonstrat faptul ca apa imbuteliata in sticle de plastic se transforma intr-o adevarata otrava, avand o mare concentratie de bacterii nocive, atunci cand este expusa constant razelor solare. Desi incolora si cu aspect cristalin, apa contine microorganisme ce se dezvolta in ritm exponential. Printre altele, apar culturi de Cyptosporidium care sunt  responsabile…

Citește mai departe
Timisoara: Mai pu?in? poluare de la Colterm

Timisoara: Mai putina poluare de la Colterm

Cu ajutorul unui proiect cu finantare europeana, in valoare de 46 de milioane de euro, o parte din instalatiile Colterm au fost retehnologizate. Prin finalizarea lucrarilor din cadrul proiectului se obtine scaderea concentratiilor emisiilor de dioxid de sulf si oxizi de azot, care depasesc limitele maxime admise in Timisoara, precum si imbunatatirea eficientei energetice a…

Citește mai departe
Florile de soc, benefice pentru s?n?tate: cur??? sângele de toxine ?i trateaz? alergiile

Florile de soc, benefice pentru sanatate: curata sangele de toxine si trateaza alergiile

Stiai ca florile de soc curata sangele de toxine, ferindu-ti corpul de artrita si alte probleme de sanatate dificil de tratat? Tot aceste plante folosite deseori la bauturi racoritoare functioneaza ca un agent expectorant si un bun remediu impotriva constipatiei sau a bolilor de rinichi. • Florile de soc au ac­tiune sudorifica, diuretica, anti-inflamatoare si…

Citește mai departe
Remedii naturale pentru starea de oboseal? permanent?

Remedii naturale pentru starea de oboseala permanenta

Cele mai importante substante nutritive necesare in producerea de energie sunt vitaminele B complex. Lipsa acestor vitamine sta adesea la baza unei functionari necorespunzatoare a glandei suprarenale, fapt ce determina caderi bruste ale nivelului de energie. Alte substante nutritive care accelereaza metabolismul sunt vitamina C, magneziul, zincul, fierul, coenzima Q 10 si planta unghia-gaii. Topul…

Citește mai departe

Marele mister al biologiei. Tardigradele, animale care pot supravietui in orice conditii, chiar si in spatiu

Tardigradele sunt cele mai rezistente creaturi de pe Pamant. Aceste fiinte microscopice, care arata foarte ciudat, face parte din categoria animalelor extremofile, care pot supravietui aproape in orice conditii. Micutul urs-de-apa, cum mai este numit acest animal foarte rezistent, poate fi fiert, inghetat, iradiat sau chiar aruncat in spatiul cosmic, dar nu va muri. El…

Citește mai departe
Mierea ecologica detine aproape 20% din piata mierii romanesti

Mierea, medicamentul oferit de natura

Se spune ca mierea este nectarul vietii. Medicament, rasfat dulce si simbol al iubirii, mierea a fost descoperita inca din timpuri stravechi si folosita pentru pentru proprietatile ei miraculoase. In forma sa naturala, mierea este bogata in minerale, vitamine, enzime, aminoacizi si carbohidrati. Gatita insa, prin fierbere, isi pierde multi dintre acesti nutrienti, ei transformandu-se…

Citește mai departe
Ferma ecologica: investitie medie, profit sigur

Energia regenerabila din deseuri zootehnice, o oportunitate de investitie profitabila pentru fermierii romani

Cogenerarea pe baza de biogaz reprezinta oportunitatea viitorului pentru fermieri, sectorul urmand sa se dezvolte alert in Romania, apreciaza cei mai mari jucatori din domeniu, in conditiile in care industria energiei regenerabile din tara noastra se afla in plin avant al investitiilor. Energia regenerabila din surse alternative s-a dezvoltat puternic in ultimii ani, Romania fiind…

Citește mai departe
Uleiul de oregano - cel mai puternic antibiotic natural

Uleiul de oregano are actiunea a 18 antibiotice dintre cele mai cunoscute

Oregano este cunoscuta ca si planta aromatica si terapeutica inca din antichitate. Este o planta cu ajutorul careia se imbunatateste si se da aroma mincarurilor. Ea are doua varietati dintre care una, Origanum Marjoram, este utilizata mai ales in bucatarie, iar cealalta, Origanum Vulgare, este deosebita prin calitatile sale terapeutice. Oregano insa are cel mai…

Citește mai departe

Ciresele – beneficii pentru sanatate si viata lunga

Ciresele, fructe gustoase pe care omul le consuma de secole, sunt bogate in vitamine, minerale si antioxidanti, astfel incat aduc multe beneficii sanatatii si sporesc longevitatea. CIRESELE: CONTINUT Cirestele contin: vitamine: betacaroten, vitamina C, vitamina PP, vitamina K, vitamine din complexul B; minerale: clor, sodiu, potasiu, magneziu etc; antioxidanti; substante active; 10 BENEFICII ALE CIRESELOR…

Citește mai departe

S-au descoperit noi specii de crabi si un ecosistem inedit in urma unor cercetatori la mare adancime, in apele de langa Antarctica

Cercetatorii au descoperit noi specii de crabi si un ecosistem inedit in urma unor cercetatori la mare adancime, in apele de langa Antarctica. Cu ajutorul unui vehicul automat, ei au descoperit crabii „yeti”, ascunsi la mare adancime, langa fisuri hidrotermale, gauri prin care apa fierbinte, de origine geotermala, erupe in ocean. Imaginile i-au uimit pana…

Citește mai departe

Revolutia caselor din gunoaie

BIOARHITECTURA. Casele din materiale reciclate au primit dreptul de a exista Arhitectul american Michael Reynolds construieste case din gunoaie si deseuri. Dupa ce a luptat o viata cu sistemul, a reusit sa isi legalizeze munca si a pus bazele bioarhitecturii. Din 1970, Michael Reynolds a proiectat si contruit „Earthships”- case autonome, alcatuite din materialenaturale si…

Citește mai departe

Laserele care pot aduce ploaia

Oamenii de stiinta au descoperit ca laserele indreptate spre cer pot contribui la formarea picaturilor de apa. Tehnica recent descoperita ar putea ajuta in viitor la stimularea norilor intr-o varianta mai „prietenoasa” cu mediul. Un grup de cercetatori de la Universitatea din Geneva a demonstrat ca prin folosirea unui laser se poate „stoarce” apa din…

Citește mai departe

Laserele care pot aduce ploaia

Oamenii de stiinta au descoperit ca laserele indreptate spre cer pot contribui la formarea picaturilor de apa. Tehnica recent descoperita ar putea ajuta in viitor la stimularea norilor intr-o varianta mai „prietenoasa” cu mediul. Un grup de cercetatori de la Universitatea din Geneva a demonstrat ca prin folosirea unui laser se poate „stoarce” apa din…

Citește mai departe

Biberoanele din plastic ar putea fi toxice: Danemarca, trei state americane si Canada au interzis folosirea compusului chimic BPA in produsele pentru copii

Biberoanele din plastic ar putea fi toxice pentru copii. Comunitatea stiintifica din intreaga lume se afla in mijlocul unei controverse privitoare la prezenta substantei Bisfenol A (BPA) in materialul din care sunt facute majoritatea produselor din plastic. Danemarca, trei state americane si Canada au interzis prin lege folosirea compusului chimic in fabricarea biberoanelor. Dezbateri similare…

Citește mai departe

Vindeca-te cu sare

Nimic nu este mai bun decat sarea in bucate, spune o vorba batraneasca. Dar sarea da nu numai gust bun mancarurilor, ci este si un remediu la care medicina traditionala apeleaza de sute de ani. Sarea ne ajuta sa pastram un echilibru al lichidelor in organism. Clorura de sodiu, dupa denumirea ei chimica, trebuie totusi…

Citește mai departe

Panourile solare din Sahara ar putea acoperi nevoile energetice ale Europei

Expertii sustin ca doar o parte din Sahara, probabil de dimensiunea unei tari mai mici, va trebui acoperita pentru a produce destula energie pentru intreaga Europa. Tarile europene si-ar putea schimba furnizorii de electricitate in decursul a zece ani investind intr-o retea gigant de panouri solare in desertul Sahara, au explicat expertii in cadrul unei…

Citește mai departe

Postul

Asa cum am mai spus, atunci cand mancam, organismul absoarbe ceea ce ii este necesar din mancare si apoi incearca sa se debaraseze de resturi. El nu poate face aceasta eliminare eficient atunci cand este mai mereu supraincarcat sau cand, de cele mai multe ori, mancarea este impura. Reziduurile se acumuleaza atunci in diferite organe,…

Citește mai departe

„Caloriferul” din mina

O centrala geotermala foloseste apa fierbinte din vechile mine de carbune. Rezerve semnificative de apa incalzita natural vor pune in functiune radiatoarele din sute de case, birouri si magazine. Apa fierbinte este adusa la suprafata printr-o pompa, de la adancimea de 800 de metri Exploatarea „mostenirii” lasate de minele de carbune care generau pe vremuri…

Citește mai departe