Array

Masinile pe benzina vor domina piata chiar si in 2040, spun americanii

Masinile pe benzina vor domina piata chiar si in 2040, spun americanii
Masinile pe benzina vor domina piata chiar si in 2040, spun americanii

Dominatia masinilor pe benzina pe piata din Statele Unite ale Americii va continua pana in anul 2040, conform unui raport publicat de Departamentul de energie al SUA, citat de Detroit News.

Potrivit raportului, 78% din totalul masinilor si camionetelor de pe drumurile americane vor functiona pe benzina in anul 2040, cu 4% mai putine decat in 2012. Asadar, desi vorbim despre o continuare a unei dominatii care dureaza de mai bine de un secol, se observa o tendinta descrescatoare a posibilelor vanzari de automobile in favoarea vehiculelor hibride si electrice.

De altfel, conform aceluiasi raport, americanii prezic ca procentul de masini hibride „totale” din parcul auto american va creste de la 2% la 4% pana in 2040, in vreme ce microhibridele si automobilele ce folosesc tehnologii avansate in materie de combustibil vor reprezenta aproximativ 42% din totalul vehiculelor care circula in SUA. In acelasi timp, masinile diesel vor avea parte de o crestere de la 2% la 4%.
Americanii mai prezic ca media consumului de combustibil la nivelul tarii va scadea de la aproximativ 11 l/100 km cat e in prezent pana la 6,3 l/100 km in 2040. O valoare optimista pentru o tara in care camioneta Ford F-Series, de obicei cu motor V8, a fost cea mai vanduta masina din America vreme de 17 ani consecutivi.

Pe plan european, lucrurile stau cu totul altfel. Potrivit celor de la Bosh, aproape doua treimi din totalul masinilor inmatriculate in Europa au motoare diesel, spre deosebire de cei 2% din Statele Unite ale Americii.
Totodata, un studiu realizat de Universitatea din Maryland avertizeaza ca rezervele mondiale de petrol se vor termina pana in anul 2030, astfel ca, cel putin teoretic, masinile pe benzina si cele diesel nu vor mai avea „hrana” de care au nevoie pentru a functiona.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente