Baza americana pe o insula de deseuri

Baza americana pe o insula de deseuri
Baza americana pe o insula de deseuri

Guvernatorul prefecturii japoneze Okinawa a semnat, vineri dimineata, 27 decembrie, documentele care reglementeaza organizarea depozitului de deseuri ce va fi ulterior transferat catre US Air Force pentru o baza aeriana, anunta agentia “Kyodo”, citand o sursa din administratia prefecturii.

In acest fel, prefectul Hirokazu Nakaima a renuntat la intentia sa de a solicita retragerea militarilor americani din baza Futenma din zona Okinawa.

Planul de a muta facilitatea militara a fost anuntat in 2006. Autoritatile locale au intarziat amenajarea depozitului de deseuri, in timp ce guvernul central trmitea recomandari sa nu interfereze cu planurile Tokyo. Este de asteptat ca noua insula construita din deseuri sa apara in apropierea orasului Nago.

Baza americana Futenma este situata in orasul Ginowan, intr-o zona inconjurata de blocuri de locuinte dens construite. In aprilie 2012, SUA a anuntat ca intentioneaza sa reduca la jumatate contingentul de aproape 20.000 de militari de pe Okinawa. In prezent, in baza malitara mai sunt pana la patru mii de soldati americani.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente