Un stil de viata sanatos ne fereste de cancer

Aproximativ 40% din cazurile de cancer de san si de intestine pot fi prevenite printr-un stil de viata mai sanatos, arata un raport al Fondului Mondial pentru Cercetari asupra Cancerului.
stil sanatos
Raportul a fost intocmit de 23 de experti din intreaga lume si contine recomandari asupra reducerii riscului de cancer, iar rezultatele au fost publicate pe www.info.cancerresearchuk.org.
Autorii cercetarii estimeaza ca 43% din cazurile de cancer de intestin si 42% din cazurile de cancer la san din Marea Britanie ar putea fi prevenite daca oamenii ar manca mai sanatos, ar face exercitii in mod regulat si s-ar mentine la o greutate potrivita. In acest fel ar putea fi redus si numarul de cazuri de cancer de faringe si laringe cu 67%, de esofag cu 75% si de cancer uterin cu 56%.
„Rezultatele acestui raport au fost aprobate de cei mai buni oameni de stiinta si contin informatii exacte si valabile. In lume sunt trei milioane de cazuri de cancer care pot fi prevenite si trebuie sa luam masuri acum, inainte ca situatia sa devina mai complicata”, a declarat profesorul Martin Wiseman, coordonatorul proiectului. El a afirmat ca numarul oamenilor bolnavi de cancer va creste odata cu imbatranirea populatiei, cresterea numarului de obezi si a consumului de alimente nesanatoase.
Aproximativ 13.000 de cazuri de cancer din Marea Britanie sunt depistate la oamenii supraponderali si obezi. Si un numar mai mare, la cei care au diete sarace, beau prea mult alcool sau nu fac sport. Dupa fumat, acestea sunt cele mai obisnuite cauze. Wiserman si-a exprimat ingrijorarea si a spus ca daca nu se vor lua masuri de constientizare a populatie, situatia va fi dezastruoasa.
Raportul contine 48 de recomandari pentru organizatii multinationale, societati civile, guverne, industrii, media, scoli, locuri de munca, experti in sanatate si oameni de rand. De exemplu, expertii cred ca cei care comercializeaza mancare ar trebui sa faca din sanatatea publica o prioritate, iar cei care lucreaza in sanatate sa furnizeze oamenilor informatii despre prevenirea cancerului. Cercetatorii insista ca toate sectoarele societatii ar trebui sa faca din sanatatea publica o prioritate.

Sursa: Ziua

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *