Laureatul Nobel James Watson atrage atentia asupra produselor pe care oamenii le folosesc pentru a preveni aparitia sau dezvoltarea celulelor canceroase, spunand ca s-a dovedit ca acesta pot sa ajute maladia in loc sa o distruga.
Doctorul Watson contrazice parere generala, potrivit careia alimentele „minune”, precum afinele, broccoli, semintele goji, kiwi, batatele sau ceaiul verde lupta impotriva radicalilor liberi, continand multi antioxidanti si ajuta astfel la prevenirea aparitiei cancerului.
Pe de o parte, e adevarat ca aceaste fructe si legume, cat si suplimentele alimentare ajuta in acest sens, deoarece presupun o alimentatie sanatoasa si echilibrata, dar pe de alta parte, in cazul celor care prezinta deja celule canceroase in diverse stadii de dezvoltare, situatia poate fi exact inversa.
Radicalii liberi ajuta la asimilarea tratamentului in cazul cancerului, iar prea multi antioxidanti incetines procesele de vindecare si distrugere a celulelor canceroase, declansate de pastile sau terapii precum radioterapia, chimioterapia s.a.
Teoria laureatului Nobel James Watson a creat confuzie, multi specialisti nefiind de acord cu el, chiar daca doctorul sustine ca de-a lungul vremii, ideile sale au fost confirmate de experimente.