Consumul de b?uturi energizante de c?tre tineri, criticat în Senatul SUA

Adevarul despre bauturile energizante. Ce spun specialistii care le-au analizat compozitia

Bauturile energizante promit sa confere consumatorului mai multa energie decat cafeaua. Pe langa cafeina, acestea contin ingrediente precum guarana, taurina si ginseng, insa efectul acestora este controversat. Potrivit unei cercetari recente, singurul ingredient eficient din aceste bauturi este cafeina, care se regaseste insa in cantitate mai mare intr-o ceasca de cafea. Prin urmare, cei care…

Citește mai departe

Ciocolata neagra previne aparitia infarcturilor si a accidentelor vasculare cerebrale

Ciocolata neagra previne aparitia infarcturilor si a accidentelor vasculare cerebrale. Aceasta este concluzia la care au ajuns oamenii de stiinta de la Universitatea din Melbourne, Australia. Specialistii sunt de parere ca acest aliment ar trebui inclus in dieta persoanelor care sufera de afectiuni cardiovasculare si prezinta un risc crescut de a se confrunta cu afectiunile…

Citește mai departe
Un calmant utilizat la nivel global cre?te semnificativ riscul unei persoane de a suferi un atac de cord

Nu toate medicamentele sunt benefice organismului, antibioticele cresc riscul de moarte subita

Nu toate medicamentele sunt benefice organismului. Unele dintre ele, in timp ce medicii le recomanda pentru anumite afectiuni, ele afecteaza alte organe ale corpului uman. Azitromicina este un antibiotic cu o larga utilizare. El este recomandat in afectiunile cauzate de bacterii ale aparatului respirator dar si in tratarea cazurilor de infectie genitala cu Chlamydia trachomatis….

Citește mai departe

Pilula pe baza de tomate previne declansarea maladiilor cardiace si a atacurilor cerebrale

Viata a milioane de persoane ar putea fi salvata de acum multumita unei pilule revolutionare pe baza de tomate, creata de cercetatorii britanici de la Universitatea Cambridge, informeaza dailymail.co.uk. Pastila ii ofera organismului toate beneficiile furnizate de dieta mediteraneana si contine o substanta chimica denumita licopen, care este prezenta in coaja tomatelor coapte. Daca este…

Citește mai departe