Nu toate medicamentele sunt benefice organismului, antibioticele cresc riscul de moarte subita

Un calmant utilizat la nivel global cre?te semnificativ riscul unei persoane de a suferi un atac de cord
Analgezicele uzuale distrug ficatul si pot duce la coma

Nu toate medicamentele sunt benefice organismului. Unele dintre ele, in timp ce medicii le recomanda pentru anumite afectiuni, ele afecteaza alte organe ale corpului uman.

Azitromicina este un antibiotic cu o larga utilizare. El este recomandat in afectiunile cauzate de bacterii ale aparatului respirator dar si in tratarea cazurilor de infectie genitala cu Chlamydia trachomatis.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Vanderbilt din SUA au facut un studiu pe 540.000 de persoane care au luat diferite antibiotice de-a lungul vietii. Specialistii au constatat astfel ca azitromicina a fost cel mai de asociata cu moartea subita a pacientului in timpul tratamentului.

Potrivit profesorului Wayne A. Ray, coordonatorul studiului, cei mai expusi la riscuri, atunci cand iau azitromicina, sunt diabeticii si cei care sufera de afectiuni cardiace cronice.

„Folosim azitromicina pentru o varietate de infectii si abuzam teribil de ea. Aceasta pentru ca este foarte la indemana, iar pacientii sunt multumiti. Dar, sa fiu sincer, in multe dintre cazurile de infectii respiratorii, cutanate si genitale nici nu este necesara administrarea unui antibiotic”, a declarat profesorul de medicina John G. Bartlett de la Universitatea „Johns Hopkins” din SUA.

Studii anterioare au demonstrat ca si eritromicina si claritromicina, doua antibiotice „inrudite” cu azitromicina, cresc riscul de moarte subita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *