Adevarul despre bauturile energizante. Ce spun specialistii care le-au analizat compozitia

Consumul de b?uturi energizante de c?tre tineri, criticat în Senatul SUA
Adevarul despre bauturile energizante. Ce spun specialistii care le-au analizat compozitia

Bauturile energizante promit sa confere consumatorului mai multa energie decat cafeaua. Pe langa cafeina, acestea contin ingrediente precum guarana, taurina si ginseng, insa efectul acestora este controversat.

Potrivit unei cercetari recente, singurul ingredient eficient din aceste bauturi este cafeina, care se regaseste insa in cantitate mai mare intr-o ceasca de cafea.

Prin urmare, cei care consuma aceste bauturi din dorinta de a alunga oboseala isi pierd timpul si banii, este concluzia studiului publicat in revista Nutrition Reviews.

Restul ingredientelor nu au efectul anuntat, declara specialistii, care nu au gasit dovezi in favoarea acestora, scrie Daily Mail.
In plus, medicii avertizeaza ca daca aceste bauturi le sunt oferite copiilor, ei se pot ingrasa foarte mult, din cauza numarului mare de calorii (pana la 270 calorii/cutie).

Apa este cea mai buna bautura pentru copii, dar si putin suc natural de fructe este benefic.
Consumul de cafeina presupune un risc care nu trebuie neglijat. Abuzul poate duce la diabet, afectiuni cardiace si tulburari de comportament.
Prin urmare, aceste sucuri nu trebuie consumate la fel de mult ca alte bauturi racoritoare, pentru ca au de 14 ori mai multa cafeina si pot afecta sanatatea.

Cercetarea a fost condusa de doctorul Holly Benjamin, de la spitalul de pediatrie Comer, parte a Universitatii din Chicago.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *