Singurul avantaj ar fi acela ca se fac in 2 minute. Daca nu sunteti pretentiosi, ar putea avea chiar si gust bun. Lista de pericole e insa foarte mare. Supele la plic, pe care le facem rapid, contin un adevarat cocktail de E-uri. Medicii spun ca cei care consuma aceste supe pe termen lung s-ar putea imbolnavi de cancer la stomac sau la colon, potrivit antena3.ro.
Pentru a prepara o ciorba de legume, cu legume, o gospodina petrece mai mult de o ora in fata aragazului, dar mancarea este pe masura efortului, gustoasa si sanatoasa.
Exista si varianta rapida, insa, la plic. E gata in doua minute si este o supa cu de toate, aditivi, conservanti, E-uri.
Specialistii spun ca aceste supe au o valoare nutritiva scazuta. Consumul frecvent de astfel de produse poate duce la boli grave. „Produsele de acest gen sunt extrem de bogate in sare, au sare mult peste necesarul nostru se adauga si zahar, se adauga si potentiatori de aroma. Se poate ajunge la hipertensiune arteriala, probleme renale si alte lucruri de genul”
Consumul excesiv de supe instant poate duce pe termen lung la diferite tipuri de cancer la stomac sau colon.