Soarele „va erupe” in 20013 cum n-a mai facut-o de 11 ani

  Soarele „va erupe” in 20013 cum n-a mai facut-o de 11 ani

  Cea mai mare stea din sistemul nostru solar va erupe cum n-a mai facut-o de 11 ani, spun cercetatorii. Daca in multe parti ale planetei oamenii se vor bucura de aurore boreale, in alte parti comunicatiile ar putea fi date peste cap. Medicii avertizeaza ca am putea avea probleme mari si daca ne expunem prea mult la soare.

  „In 2013, se estimeaza sa vina maximul de activitate a Soarelui, maximul se produce o data la 11 ani, deci am avut si acum 11 ani maxim. Iar exploziile din Soare pot ajunge si pe Pamant” explica Adrian Sonka, cercetator la Observatorul Astronomic.

  „Materia care pleaca de pe Soare circula prin sistemul solar cu viteze mari si daca se intampla sa fie indreptata inspre Pamant va ajunge la Pamant si cand ajunge apar anumite fenomene.”

  Materia poate produce la poli aurore boreale. Exista insa si parti negative ale activitatii intense a Soarelui. „Daca te afli in spatiu atunci cand se produce o eruptie solara nu prea e bine pentru ca prin tine vor trece electroni si protoni, satelitii care au circuite destul de sensibile se pot strica curentul acesta din atmosfera poate sa destabilizeze comunicatiile radio, semnalale de GPS nu vor mai fi atat de precise”, explica Adrian Sonka.

  Medicii avertizeaza chiar ca putea avea probleme daca ne expunem prea mult la soare.

  Si NASA a tras un semnal de alarma asupra acitivitatii sorelui in 2013. Eruptiile puternice ar putea influenta campul magnetic al Pamantului.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *