Apa de la Tinca, folosita ca medicament pentru bolnavii de ulcer si reumatism

Apa de la Tinca, folosita ca medicament pentru bolnavii de ulcer si reumatism
Apa de la Tinca, folosita ca medicament pentru bolnavii de ulcer si reumatism

La Tinca, in judetul Bihor, curge o apa a carei compozitie chimica este comparabila cu cea care izvoraste din apropierea orasului Vichy, din Franta, o zona care a fost activa vulcanic. Apa de la Tinca a alinat suferinta a mii de oameni. Medicii spun ca ea ii poate ajuta pe bolnavii de ulcer, reumatism si pe cei care sufera de infertilitate.

„Sunt ape minerale alcalino-feroase, bicabornatate, sodice, magneziene, hipotone, cu efecte benefice asupra tubului digestiv. Izvorul 4 se foloseste si in tratamentul sterilitatii feminine”, spune Liviu Galea, asistent medical principal.

Apa tamaduitoare de la Tinca a fost descoperita in urma cu un secol.

„Se gaseste in Franta la Vichy, exact aceleasi calitati si compozitie ca si apa de la Tinca. Microbiologic este o apa pura, deci se poate consuma cu cea mai mare incredere”, da asigurari Traian Damse, managerul statiunii Baile Tinca.

La izvoarele din Tinca vin romani din toate zonele tarii. Unii chiar s-au imprietenit cu localnicii, iar acestia le trimit periodic apa la colet.

Specialisii si turistii spun ca apa de la Tinca poate ajuta la tratarea mai multor afectiuni.

„Sunt afectiuni ale stomacului, in special ulcere gastroduodenale, afectiuni ale glandelor anexe, sechele dupa hepatita epidemica. Afectiuni ale cailor renale si ale tubului digestiv inferior, ma refer aici la colite, enterocolite”, explica Liviu Galea.

O zi de tratament la centrul de la Tinca, cu toatele mesele incluse si cazare, costa 85 de lei, iar apa de la izvoare este gratuita.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente