Consumul frecvent de bame poate contribui la stabilizarea glicemiei

Consumul frecvent de bame poate contribui la stabilizarea glicemiei
Consumul frecvent de bame poate contribui la stabilizarea glicemiei
Consumul frecvent de bame poate contribui la stabilizarea glicemiei

Bama este o planta anuala care face parte din aceeasi familie cu bumbacul, arborele de cacao si hibiscusul.

Bamele sunt sarace in calorii, dar bogate in vitaminele A si C, acid folic, tiamina, calciu, zinc, fibre, riboflavina, fibre, carbohidrati si proteine. Consumul frecvent de bame poate contribui la stabilizarea glicemiei, micsorand astfel cantitatea de zahar care este absorbita din tractul intestinal. De asemenea, datorita mucilagiilor din bame, atat nivelul colesterolului, cat si cel al acidului din bila se vor reduce, ducand la eliminarea toxinelor prin filtrarea ficatului.

Bamele au efecte laxative, ceea ce favorizeaza curatarea si buna functionare a colonului. Fibrele prezente in bame hranesc bacteriile bune din sistemul digestiv. In plus, bamele au capacitatea de a intari sistemul imunitar, au actiuni benefice impotriva arterosclerozei si previn osteoporoza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *