Suplimentele cu vitamina D si calciu – ineficiente in prevenirea fracturilor

Suplimentele cu vitamina D si calciu - ineficiente in prevenirea fracturilor
Suplimentele cu vitamina D si calciu – ineficiente in prevenirea fracturilor

Suplimentele cu vitamina D si calciu sunt ineficiente in prevenirea fracturilor, o afectiune foarte frecventa in randul femeilor care au intrat in perioada menopauzei, potrivit unui studiu recent realizat de un grup de cercetatori americani, citat de dailymail.co.uk.

Mai mult, administrarea regulata de suplimente cu vitamina D si calciu (400 UI de vit. D si 1 gram de calciu/ zilnic) poate creste riscul de calculi renali.

Vitamina D si calciul sunt elemente esentiale pentru mentinerea sanatatii oaselor, dar specialistii spun ca este mai important sa se preia aceste nutrimente din dieta alimentara si expunerea la soare – care favorizeaza formarea vitaminei D la nivelul pielii.

Insa, in cazul unor persoane cu deficit de vitamina D si calciu, cu risc ridicat de fracturi sau suferind de osteoporoza – o maladie care afecteaza oasele, slabind structura lor -, atunci se poate face un tratament cu suplimente cu un continut mai ridicat din aceste elemente, dar sub supravegherea medicului.

Insa femeile aflate la menopauza, cu o stare a sanatatii generala buna, nu trebuie sa ia astfel de suplimente, pentru ca nu au un impact semnificativ asupra organismului.

In SUA, autoritatile in domeniu recomanda, in prezent, in cazul adultilor, administrarea zilnica a unei cantitati de 1 gram de calciu, iar in cazul femeilor la menopauza – 1,3 grame de calciu. De asemenea, cantitatea zilnica recomandata de vitamina D este de 600 de UI pentru adulti si 800 de UI in apropierea varstei de 70 de ani.

Sucul de portocale este bogat in calciu si vitamina D. Lactatele si anumite tipuri de peste – somon -, precum si cerealele integrale pentru micul dejun contin si ele calciu si vitamina D.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente