Beneficiile consumului moderat de bere

Considerata aliment, berea este bogata in substante nutritive care sunt benefice pentru organism, conditia care trebuie respectata fiind ca in cazul oricarui alt aliment: moderatia! Avand in compozitia sa vitamine (B1, B2, B3, B6, B9, C), minerale (potasiu, magneziu, fier, sodiu, sulf, siliciu), acizi organici, alcool etilic, dextrine, azot solubil, substante amare, substante tanante, antioxidanti,…

Citește mai departe

Care sunt fructele si legumele cu cele mai multe pesticide. Cum ne ferim de otravurile de la piata sau supermarket

Medicii nutritionisti si agricultorii autohtoni concorda in principiul „cu cat mai mare, cu atat mai prost”, atunci cand trebuie sa ne alegem legumele si fructele de la tarabele din piata sau de la standurile din supermarket. Se refera la dimensiunile considerabil mai mari fata de standardele din urma cu 15-20 de ani. O boaba de…

Citește mai departe
Cum influen?eaz? memoria cele mai utilizate pesticide din lume?

Cum influenteaza memoria cele mai utilizate pesticide din lume?

In ultimele doua luni, au aparut noi cercetari care asociaza pesticidele alimentare cu patru probleme diferite de sanatate. Aceste descoperiri, intemeiate pe baza unor rezultate anterioare, indica faptul ca expunerea la pesticide duce la aparitia mai multor efecte adverse, subliniind inca o data importanta consumului de alimente organice, relateaza Wakeup-world.com 1. Un pesticid obisnuit poate…

Citește mai departe
Fructele, singurul aliment care pune creierul la munca

Cum sa previi aparitia cancerului

„Daca respecti un stil de viata sanatos, riscul de a face cancer este zero”, considera Thomas A. Sellers, PhD la Centrul Moffitt pentru prevenirea si controlul cancerului din Tampa. O alimentatie echilibrata, excercitiile fizice, si evitarea viciilor precum tutun si alcool, sunt principiile de baza ce trebuie urmate pentru o sanatate de fier. Filtreaza apa…

Citește mai departe

Studiu Greenpeace: Fructele si legumele din Spania, Olanda si Turcia contin pana la 64 de pesticide diferite

Fructele si legumele pe care le cumparam sunt pline de pesticide, a scos la iveala un nou studiu realizat de organizatia Greenpeace. Specialistii au testat peste 22.000 de mostre de fructe si legume pentru a vedea cat de multe pesticide contin. Analizele s-au facut pe cel putin zece mostre din fiecare produs, pentru fiecare tara…

Citește mai departe

Laptisorul de matca pur, un „medicament fabricat” in farmacia stupului

Stiati ca laptisorul de matca pur, un „medicament fabricat” in farmacia stupului, cu o compozitie chimica complexa, este un elixir al sanatatii? Acest concentrat biologic de culoare alb-galbuie, avand o concentratie vascoasa, este secretat de glandele albinelor tinere cu scopul de a hrani matca. Pe toata durata vietii, de circa cinci ani, regina stupului se…

Citește mai departe

Cate chimicale contine hrana noastra?

Am auzit de nenumarate ori ca alimentatia ar trebui sa-i ofere organismului energia si substantele nutritive necesare fara sa-l suprasolicite, in caz contrar existand riscul unor boli precum cele de inima sau cancerul. Cu toate astea, o mare parte din dieta zilnica este alcatuita din chimicale periculoase. Autoritatile nationale si internationale permit folosirea in industria…

Citește mai departe

Alimentele procesate, vinovate pentru boli grave

Din cauza aditivilor continuti, aceste produse sunt cauza a 70% din afectiuni. Sarea si E-urile din alimentele industrializate pot fi responsabile pentru aparitia bolilor cardiovasculare, maladiei Alzheimer si chiar a cancerului. Un studiu realizat de cercetatorii australieni si aparut in publicatia „American Journal of Clinical Nutrition” arata ca multe alimente procesate, mai ales sosurile si…

Citește mai departe

Pateu proaspat cu conservant

Pe eticheta pateului de porc Tartini scrie ca este „proaspat si delicios”. Nu punem la indoiala gustul produsului, dar in ceea ce priveste prospetimea, lista de ingrediente contrazice afirmatia. Prezenta conservantului nitrit de sodiu este principalul motiv pentru care pateul de porc Tartini nu poate fi proaspat. Pe langa acest aditiv alimentar cu potential cancerigen,…

Citește mai departe

Experimentele pe animale si produsele derivate din foca: in atentia deputatilor europeni

Saptamana aceasta, bunastarea animalelor ocupa un loc important pe ordinea de zi a Parlamentului European. Eurodeputatii vor dezbate in plen protejarea animalelor folosite in experimentele stiintifice, interzicerea comertului cu produse derivate din foca si protectia animalelor in momentul uciderii. In Uniunea Europeana sunt utilizate anual, in experimente stiintifice, aproximativ 12 milioane de animale – dintre…

Citește mai departe

Produsele ecologice sunt inca o raritate in meniul romanilor

Desi cercetarile stiintifice arata ca produsele bio sunt benefice sanatatii umane, doar 1 % din romani consuma alimente ecologice. Studiile dovedesc ca anual consumam 20 de kilograme de aditivi alimentari de persoana. Produsele bio se obtin prin practicarea sistemului de agricultura ecologica. Acest sistem interzice folosirea organismelor modificate genetic, a fertilizantilor si pesticidelor de sinteza,…

Citește mai departe

Apa la pret de ketchup

Ketchupul dulce Aro contine foarte putina paste de tomate, doar 8 procente din totalul ingredientelor. Cumparand acest produs, dati bani pe apa, crezand ca ati achizitionati ketchup. Nu ar fi atat de grav, daca nu ar avea in compozitie si aditivi alimentari care pun in pericol sanatatea. Conservantii, benzoat de sodiu E211 si sorbat de…

Citește mai departe

Slanina si apa cu pretentie de pateu

Aspectul de pate este dat de folosirea de amidon si soia. Producatorul a avut nevoie de artificii pentru a masca folosirea unei cantitati mari de slanina si de apa. Pateul de masa porc „La grande famiglia” are principale doua ingrediente: slanina si apa. Ficatul are o pondere de 15%, fiind urmat de sorici. Pentru ca…

Citește mai departe

Pateu vegetal hipercaloric

Pateul vegetal Silvania este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de lipide si zaharuri cu index glicemic ridicat. Pancreasul endocrin, in aceste conditii, este nevoit sa secrete o cantitate mai mare de insulina intr-o perioada scurta de timp, avertizeaza profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. De asemenea,…

Citește mai departe

Pateu de porc din apa si slanina

„Pate de masa porc Balea” are ca principal ingredient slanina, si nu ficatul de porc, asa cum si-ar inchipui consumatorul. Pe langa aceasta grasime extrem de periculoasa, mai contine sorici si aditivi alimentari, care se incadreaza in categoria celor periculosi. Pentru ca amestecul de apa cu slanina sa aiba totusi un aspect comestibil, producatorul a…

Citește mai departe

Pate de porc cu faina, zahar si carmin

Pateul de porc Maks este un produs dezechilibrat nutritional, cu exces de grasimi animale saturate, dar si zaharuri cu index glicemic foarte ridicat. Pe langa ficatul de porc, producatorul foloseste si carne si slanina. Din aceasta cauza, pateul are o valoare energetica ridicata, avertizeaza profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Supraponderalii si…

Citește mai departe

Resturi de animale cu nume de carne

Amestecul de piei de pui, sorici, slanina si alte resturi de pasare cu aditivi alimentari, care poarta impropriu numele de „carne”, nu este recomandat nici unei categorii de consumatori. Carnea presata Carnis este un produs cu un profil nutritional extrem de dezechilibrat, cu un exces de lipide de proasta calitate. In afara de carnea de…

Citește mai departe

Vinul contine metale

Un singur pahar de vin pe zi va poate imbolnavi de cancer, maladii cardiovasculare, Parkinson, avertizeaza un grup de cercetatori britanici. Acestia spun ca vinovate de aceste afectiuni sunt metalele care se gasesc in vin: cupru, zinc, crom, magneziu, vanadiu si nichel. Aceste substante se gasesc atat in vinul alb, cat si in cel rosu….

Citește mai departe