Vinul contine metale

Un singur pahar de vin pe zi va poate imbolnavi de cancer, maladii cardiovasculare, Parkinson, avertizeaza un grup de cercetatori britanici.
vin
Acestia spun ca vinovate de aceste afectiuni sunt metalele care se gasesc in vin: cupru, zinc, crom, magneziu, vanadiu si nichel. Aceste substante se gasesc atat in vinul alb, cat si in cel rosu. Cele mai mari doze s-au gasit in vinurile provenind din Ungaria si Slovacia. Pe locul trei in clasamantul cercetatorilor se afla vinurile frantuzesti. Pe lista vinurilor sigure sunt cele care provin din Argentina, Brazilia si Italia. Totusi, autoritatile britanice le recomanda consumatorilor sa nu se panicheze, pentru ca metalele nu depasesc dozele admise, chiar daca se afla la maximul acestora. Acelasi sfat il dau si producatorii si importatorii de vinuri din Marea Britanie, care se bazeaza pe studiile anterioare care au aratat ca vinul are efecte benefice asupra sanatatii sistemului cardiovascular. Mai mult, ei spun ca metoda folosita de cercetatori nu este folosita in Europa, astfel incat rezultatele nu sunt concludente.

Cercetatorii vor sa faca studii mai aprofundate pentru a afla care sunt limitele care afecteaza sanatatea. Mai mult decat atat, ei cer ca pe eticheta vinurilor sa se regaseasca nivelul de metale si le cer producatorilor sa faca tot posibilul sa elimine substantele din procesul tehnologic.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *