Lege controversata in Marea Britanie! ADN uman in ovule de animale

Un vot desfasurat in Parlamentul Britanic a inlaturat ultimul obstacol in calea legalizarii embrionilor hibrizi.

Acestia sunt creati din integrarea ADN-ului uman in ovule de animale. Englezii vor sa incurajeze cercetarea pe marginea unor maladii cum sunt Parkinson sau Alzheimer.

Unul dintre cei mai inflacarati sustinatori ai proiectului a fost chiar premierul Gordon Brown. Fiul sau, in varsta de doi ani, sufera de o maladie congenitala ce ar putea beneficia de pe urma clonarii terapeutice, procedura facilitata de utilizarea embrionilor hibrizi.

In mod exceptional, premierul a suspendat disciplina de partid si a permis deputatilor laburisti sa voteze dupa cum le dicteaza constiinta. Asta si pentru ca Biserica Catolica, dar si unii dintre politicienii conservatori, au denuntat rastit ceea ce considera a fi un experiment „gen Frankestein”.

Embrionii hibrizi vor fi rezervati exclusiv unor scopuri stiintifice si ar trebui distrusi cel mai tarziu dupa 14 zile de dezvoltare. Implantarea intr-un uter de femeie este absolut interzisa.

Legea permite, de asemenea, recursul la bebelusi donatori pentru a salva viata unui frate mai mare atins de o maladie genetica. Englezii vor lua in dezbatere daca sa dea autorizatie lesbienelor sa fie fecundate in vitro. In plus, se gandesc sa scurteze termenul in care se poate face o intrerupere de sarcina, de la 24 la 20 de saptamani.

Sursa: PRO TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente