Ordin – Taranii, in piata

0
399
Micii fermieri, încurajaţi să-şi ia subvenţiile europene

Taranii care vand lapte, oua sau peste in piete vor fi informati ca nu mai pot comercializa produsele daca nu sunt inregistrati la directiile sanitar-veterinare pana in luna februarie, iar dupa aceasta data vor fi aplicate amenzi, a declarat presedintele ANSVSA, Radu Roatis.
taranii la piata
„Pana la finele lunii ianuarie vom incerca sa-i informam pe taranii care vand in piete carne, lapte, oua sau peste ca trebuie sa se inregistreze la directiile sanitar-veterinare (DSV) pentru a-si putea comercializa marfa legal”, a afirmat Roatis. Micii producatori pot, de la 1 ianuarie, sa vanda direct produsele alimentare de origine animala in piete, targuri sau expozitii, la nivel national, doar in baza unei inregistrari la autoritatea sanitar-veterinara, potrivit unui ordin al ANSVSA. De asemenea, ordinul prevede ca taranii care vor sa isi protejeze produsele realizate in gospodarii sau vor sa intre cu ele si pe piata europeana trebuie sa se inregistreze la Oficiul Produselor Traditionale si ecologice.

Ordinul mentioneaza ca taranii pot vinde acele produse in anumite cantitati. Astfel, taranii pot comercializa lapte crud, conform cotei de lapte, pana la 300 kg de peste proaspat capturat in mare sau 50 kg de peste de apa dulce in cazul unui singur transport, carne de pasare de la ferme cu pana la 2.000 de capete si oua provenind de la ferme de cel mult 50 de gaini.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.