Chimicale pentru doamne

Lichiorul crema de ciocolata „Lady”s cream” contine patru coloranti chimici de sinteza care pun in pericol sanatatea consumatorilor. Efectele nocive ale acestora sunt potentate si de prezenta alcoolului etilic rafinat.
lichior cu aditivi
Caramelul E150 poate declansa sindromul de hiperactivitate si deficienta de concentrare, incetineste cresterea, poate provoca distensii intestinale si hipertrofia rinichilor.

De asemenea, distruge vitamina B si afecteaza cromozomii. Mult mai periculos este tartrazina, un colorant galben, azoic. In cazul in care se depaseste o cantitate zilnica de 7,5 mg/kg corp duce la alergii, crize de astm, rinite, urticarie. Este incriminat in inducerea sindromului de hiperactivitate si deficienta de concentrare.

Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, atrage atentia ca tartrazina creste incidenta aparitiei unor tumori tiroidiene, altereaza perceptia si comportamentul producand stari de confuzie, inhiba metabolismul zincului si interfereaza cu enzimele digestive. Albastrul brilliant, E133, poate induce sindromul de hiperactivitate si deficienta de concentrare, produce bronhoconstrictie, rash si destructii cromozomiale.

Rosu allura, E129, este unul dintre aditivii care vor fi interzisi de auto-ritatile europene incepand cu luna februarie 2009. Deocamdata se fac demersurile necesare, iar decizia finala va fi luata in urma consultarilor ce vor avea loc intre oamenii de stiinta ai institutiilor de profil. Masura a fost luata pentru ca, pe langa inducerea sindromului ADHD, poate provoca alergii si are potential cancerigen. Pana acum nu fusese evaluat suficient din punct de vedere toxicologic, insa testele facute recente au aratat ca este periculos pentru consum.

CONCLUZII
In urma analizei ingredientelor inscrise pe eticheta specialistul ne spune ca produsul analizat nu este recomandat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor si obezilor, suferinzilor de boli cardiovasculare, renale, hepatice, dermatologice, astmaticilor, alergicilor, celor cu boli ale tractusului digestiv, celor cu ADHD, suferinzilor de cancer. Persoa-nele cu intoleranta la lactoza vor testa reactia organismului inainte de a consuma produsul.

Eticheta

Alcool etilic rafinat de origine agricola, apa dedurizata, sucroza, smantana, proteina din lapte, aromatizant, aroma de ciocolata, coloranti: caramel E150, E102-tartrazina, E129- rosu allura, E133-albastru brilliant.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *