Excesul de grasimi saturate pot fi daunatoare pentru creier

Excesul de grasimi saturate pot fi daunatoare pentru creier

Consumul de mezeluri si grasimi poate fi la fel de nociv pentru creier cum este si pentru inima. In urma studiilor s-a confirmat legatura dintre grasimile saturatene sanatoase pentru inima si agravarea rezultatelor testelor congnitive la femeile mai in varsta.

De fapt, o dieta bogata in grasimi saturate pare sa accelereze declinul mental cu 5-6 ani comparativ cu o dieta saraca in aceste tipuri de grasimi.

Cercetatorii au analizat timp de patru ani un grup de femei pentru a constata care ar putea fi cauza unui eventual declin mental. S-a descoperit ca la femeile care au consumat grasimi saturate exista o probabilitate cu 60-70% sa se inregistreze declinul mental, comparativ cu cele care au consumat mai putine grasimi saturate.

Alimentele bogate in grasimi saturate, carne de vita, carne grasa de porc, carne de pasare consumata cu piele, unt, lapte integral si branza cu un continut ridicat de grasime sunt principalii vinovati.

Specialistii recomanda inlocuirea grasimilor saturate cu cantitati moderate de grasimi mononesaturate cum ar fi tipul de grasimi care se regasesc in uleiul de masline. Grasimile mononesaturate ajuta la combaterea valorilor crescute ale colesterolului si scad riscul declansarii bolilor de inima.

Alaturi de uleiul de masline, uleiul de canola, uleiul de arahide, uleiul de floarea soarelui, uleiul de susan, avocado, untul de arahide, nucile si semintele contin grasimi mononesaturate sanatoase pentru organism.

Grasimile saturate nocive pot fi asimilate prin consumul de carne de vita si porc grase, de carne de pasare cu piele, lapte integral, unt si branza cu un continut ridicat de grasimi.

Sursele de grasimi mononesaturate sunt uleiurile de masline, canola, arahide, floarea soarelui, susan, avocado, unt de arahide, alune si seminte.

O dieta bogata in grasimi saturate poate contribui la aparitia bolilor cardiovasculare si ale creierului. Faceti un efort constient de a avea grija de creierul si inima dvs. Mancati mai sanatos pentru a trai mai mult!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *