Sucurile din fructe si legume reduc riscul aparitiei bolii Alzheimer

Sucurile din fructe si legume reduc riscul aparitiei bolii Alzheimer

Consumul frecvent de sucuri din legume si fructe poate contribui la reducerea semnificativa a riscului aparitiei bolii Alzheimer, este concluzia unui studiu realizat de cercetatorii din Statele Unite, relateaza BBC News Online. Oamenii de stiinta

(MEDIAFAX) – Consumul frecvent de sucuri din legume si fructe poate contribui la reducerea semnificativa a riscului aparitiei bolii Alzheimer, este concluzia unui studiu realizat de cercetatorii din Statele Unite, relateaza BBC News Online.

Oamenii de stiinta americani au monitorizat peste 2.000 de persoane pe parcursul a zece ani si au stabilit ca riscul aparitiei bolii Alzheimer este cu 76% mai mic in cazul persoanelor care consuma sucuri din fructe de mai mult de trei ori pe saptamana, comparativ cu cele care consumau asemenea bauturi doar o data pe saptamana.

Studiul va fi publicat in American Journal of Medicine.

Boala Alzheimer are legatura cu acumularea unei proteine in creier si exista informatii care sugereaza ca acest proces ar putea fi controlat cu ajutorul unei substante chimice.

Mai multe studii au sugerat ca polifenolii – substante chimice disponibile in numeroase alimente – ar putea intrerupe aceste procese si oferi protectie impotriva maladiei Alzheimer prin neutralizarea efectelor radicalilor liberi. Fructele si legumele sunt extrem de bogate in polifenoli.

„Consumul frecvent de sucuri de fructe si legume a fost asociat cu o scadere semnificativa a riscului maladiei Alzheimer. Aceste descoperiri sunt noi si sugereaza ca fructele si legumele ar putea juca un rol important in intarzierea instalarii maladiei Alzheimer”, a declarat Qi Dai, cercetator la Vanderbilt University.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *