Telefoanele mobile au virtuti miraculoase impotriva maladiei Alzheimer

Telefoanele mobile, desi acuzate timp de multi ani ca ar provoca tumori cerebrale, prezinta virtuti miraculoase in prevenirea maladiei Alzheimer si au redus tumorile soarecilor suferind de aceasta boala, potrivit unui studiu publicat in Journal of Alzheimer’s Disease. telefon mobil

Oamenii de stiinta americani au expus aproape 100 de soareci la actiunea undelor electromagnetice emise de telefoanele mobile, doua ore pe zi, timp de opt luni, pentru a reproduce in conditii de laborator folosirea uzuala a acestor dispozitive de catre oameni, de-a lungul mai multor decenii.

O parte dintre acesti soareci au fost modificati genetic pentru a dezvolta maladia Alzheimer si probleme de memorie, pe masura ce imbatraneau, iar ceilalti erau exemplare obisnuite, care nu prezentau nicio predispozitie genetica pentru aceasta boala.

„Am fost surprinsi sa constatam ca o expunere la undele produse de telefoanele mobile, incepand din copilarie si pana la varsta adulta, protejeaza memoria soarecilor care, altfel, ar fi fost dezvoltat simptomele maladiei Alzheimer”, a declarat Gary Arendash, profesor de neurologie la Universitatea Florida din Statele Unite, principalul autor al acestui studiu.

„Lucrul cel mai uimitor a fost faptul ca undele magnetice emise de aceste telefoane mobile au restabilit o functionare normala a memoriei soarecilor batrani suferind de Alzheimer”, a adaugat autorul studiului.

In opinia cercetatorilor americani, undele electromagnetice generate de telefoanele mobile au contribuit la dizolvarea depozitelor de peptide beta-amiloide din creierul soarecilor.

Aceste acumulari sunt considerate de cercetatori drept principalele vinovate de declansarea bolilor neurodegenerative, de la dementa si pana la maladia Alzheimer, deoarece ele impiedica transmiterea normala a fluxurilor nervoase intre celulele cerebrale.

Aceste unde nu au provocat niciun tip de cancer in cazul soarecilor, ci au avut un efect stimulator asupra functiilor cerebrale. Cercetatorii au constatat o crestere lejera a temperaturii la nivelul creierelor exemplarelor participante la experiment. Acest fenomen, care ar explica regresia placilor amiloidale, a fost observat doar in cazul soarecilor suferind de Alzheimer si doar dupa mai multe luni de expunere in fata undelor generate de telefoanele mobile.

Constatand ca niciun tratament recent impotriva maladiei Alzheimer nu a fost autorizat de forurile medicale internationale, autorii studiului spera ca undele electromagnetice „sa merite efortul de a fi studiate si pe oameni”.

Aproximativ 4,5 milioane de americani sufera de Alzheimer, numarul pacientilor fiind dublu fata de anul 1980, potrivit National Institutes of Health (NIH).

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *