Liber la utilizarea embrionilor hibrizi

Deputatii britanici au aprobat luni utilizarea embrionilor hibrizi, creati din integrarea ADN-ului uman in ovule de animale, in scopul efectuarii cercetarilor asupra unor maladii grave, precum Alzheimer.

Camera Comunelor a respins cu o majoritate de 336 la 176 de voturi un amendament care interzicea crearea embrionilor hibrizi, ridicand astfel ultimul obstacol in procesul de legalizare.

Procedura implica inserarea de ADN uman in ovule de vaca, iepure, porc, oaie sau capra, din care s-a eliminat deja materialul genetic. Embrionii hibrizi obtinuti vor fi utilizati pentru producerea de celule susa embrionice, care au un mare potential in tratarea bolilor. Embrionii hibrizi trebuie distrusi cel tarziu la capatul a 14 zile de dezvoltare si se interzice implantarea lor intr-un uter de femeie.

Premierul britanic laburist Gordon Brown, al carui fiu, in varsta de aproape 2 ani, sufera de fibroza chistica, a sprijinit acest proiect. Fibroza chistica face parte din maladiile congenitale care ar putea beneficia de pe urma clonarii terapeutice, o procedura facilitata de embrionii hibrizi. Proiectul a fost sprijinit si de seful Partidului Conservator, David Cameron. Biserica Catolica si mai multi deputati din opozitia conservatoare au denuntat, insa, ceea ce un demnitar religios a calificat drept „experimente a la Frankenstein”.

Ieri, urmau sa fie dezbatute alte doua subiecte controversate – autorizatiile care ar putea permite cuplurilor de lesbiene sa efectueze o fecundare in vitro si scurtarea termenului legal pentru efectuarea unui avort.

Sursa: Evenimentul Zilei

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente