10 alimente care te fac o persoana mai desteapta

10 alimente care te fac o persoana mai desteapta

Consumul de mancaruri „pentru creier” nu numai ca te desteapta,dar iti imbunatatesc si memoria, abilitatile cognitive si sanatateagenerala a creierului. Ai auzit vreodata zicala „Esti ceea cemananci”? Iata cum anumite alimente iti influenteaza creierul sifunctiile sale.

Alimentele naturale si medicamentele naturiste sunt mai puternicedecat orice alt medicament destinat prevenirii bolilor creierului. Eleasigura aportul necesar de nutrienti, imbunatatesc memoria. Nu itivor ridica IQ-ul la nivel de geniu dar cu siguranta te vor face maisanatos si mai alert.

 

1. Varza rosie. Antocianii din varza rosie nu ajuta numai lasanatatea mintii, ci si la mentinerea sanatatii cardiace si ofera protectie impotriva cancerului. Alte astfel de legume crucifere foarte sanatoase sunt si conopida, varza de Bruxelles si broccoli. Toate sprijina sanatatea si impiedica aparitia cancerului, au rol de detoxifiere a organismului si te apara de infarct.

 

2. Grasimile sanatoase. Grasimile din lactate, carne slaba siuleiuri sunt importante pentru productia de acetilcolina, cruciala pentru formarea memoriei si integritatea neuronilor. Pestele sifructele de mare sunt o cale buna de a-ti mari aportul de grasimi sanatoase. Consuma somon, char, pastrav, sardine pentru uleiul omega-3 important in sanatatea creierului.

 

3. Rosii. Licopenul din rosii este un antioxidant puternic care lupta impotriva bolilor neutralizand radicalii liberi, moleculele ceafecteaza sau distrug celulele nervoase.

 

4. Ghimbirul. Este unul din ceii mai buni anti-inflamatori naturali. Nu numai ca blocheaza formarea compusilor ce duc la boli degenerative precum Alzheimer sau Parkinson, dar scade aciditatea din corp. Alte alimente precum oregano, scortisoara, cuisoare contin antioxidanti si sunt benefice creierului.

 

5. Fasole, mazare, legume si soia. Sunt scazute in grasimi sibogate in proteine si tin la distanta bolile cardiace si cancerul de prostata. Fasolea contine cantitati mari de tiamina, o vitamina B importanta in activitatea corecta a celulelor creierului si a functiilor cognitive.

 

6. Fructele de padure. Afinele si capsunile au multi polifenoli, o categorie de flavonoide. Studiile arata ca aceste fructe pot inversaanumite efecte ale declinului creierului datorat deimbatranire.Fructele de padure protejeaza impotriva cancerului sipierderii celulelor creierului.

 

7.Nucile sunt o sursa importanta de omega-3, care impiedica declinul functiilor motorii si cognitive. Cercetarile arata ca o combinatie de omega-3 si uridin (gasit in sfecla de zahar sau melasa) creste rezilienta creierului si imbunatateste functionarea celulelor. Acest duo, de asemenea, echilibreaza neurotransmitatori instabili care pot provoca depresie si alte tulburari de dispozitie.

 

8. Galbenusul de ou. Colina din galbenusurile de ou imbunatateste memoria, invatarea si cunoasterea. Noi studii arata ca aceasta substanta poate imbunatati celulele distruse alecreierului datorita expunerii la alcool in timpul sarcinii. Colina stimuleaza productia de celule, care creste memoria si functia cognitiva. Alte surse de colina sunt laptele degresat, laptele matern, nuci, si carne.

 

9. Rozmarinul. Acest condiment, cu continut de antioxidanti, combate efectele negative ale imbatranirii si ofera protectie impotriva dementelor si Alzheimerului. Rozmarinul contine de asemenea si acid carnosic care te protejeaza de atacuri cerebrale sidegenerari ale neuronilor.

 

10. Avocado. Magneziul este implicat in nenumarate functii biologice si chimice ale corpului uman, mai ales in stabilizarea tiparelor cerebrale si in cresterea fluxului de sange la nivelulcreierului. Avocado si anghinarea sunt bogate in magneziu. La fel sicerealele integrale si nucile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *