Insecticidul DDT poate dezvolta boala Alzheimer

Insecticidul DDT poate dezvolta boala Alzheimer
Insecticidul DDT poate dezvolta boala Alzheimer
Insecticidul DDT poate dezvolta boala Alzheimer

Insecticidul DDT a fost interzis in Statele Unite din 1972 si poate rezista mult timp in mediul inconjurator si in organismul uman.

Acesta ar putea creste riscul de a dezvolta boala Alzheimer, arata un studiu american publicat luni in editia online a Jurnalului Asociatiei Medicale Americane (JAMA), informeaza Agerpres.

DDT are o componenta activa, DDE, ce ramane dupa metabolizarea de catre corp a insecticidului.

Prezenta acestei componente a fost de aproape patru ori mai mare in sangele persoanelor care sufereau de Alzheimer decat in cel al celor sanatoase din grupul martor.

Cercetatorii au studiat 86 de pacienti de peste 60 de ani, bolnavi de Alzheimer, si 79 de persoane sanatoase.

Acesta este unul din primele studii care identifica un risc de mediu semnificativ pentru boala Alzheimer, a afirmat arata Allan Levey, director al Centrului de cercetari asupra bolii Alzheimer de la Universitatea Emory (Georgia, sud-est), unul dintre principalii autori ai studiului.

Pacientii care au participat la studiu si care aveau aceasta mutatie, precum si concentratii ridicate de DDE in sange, prezentau simptome mai pronuntate de Alzheimer.

Studiul arata ca DDE ar putea contribui direct la formarea placilor de beta amiloide, afirma Jason Richardson, profesor de medicina a mediului la Universitatea Rutgers.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *