Previn cancerul si slabesc: Beneficiile tamaduitoare ale afinelor

Afinele sunt considerate de specialisti „medicamentul” de sezon impotriva problemelor cardio-vasculare si a cancerului
Previn cancerul si slabesc: Beneficiile tamaduitoare ale afinelor

Afinele sunt fructele muntilor, fructe care capteaza toata energia solara de pe platourile inalte si se transforma intr-o hrana sanatoasa pentru organismul nostru. Descopera cele 9 beneficii ale consumului de afine.

Noul Honda Civic Sedan Noul Civic Sedan, masina ideala pentru nevoia ta de confort si stil!

Afinele, acele margelute de culoare albastru inchis, sunt fructele muntilor, fructe care capteaza toata energia solara de pe platourile inalte si se transforma intr-o hrana bogata in vitamine, gata sa ii ofere organismului puterea de a se revigora. Au un gust dulce acrisor iar efectele lor terapeutice sunt atat de miraculoase incat pot inlocui cu succes medicamentele.

Afinele sunt originare din America de Nord, de unde, anual, vin aproximativ jumatate din cantitatea consumata la nivel global. Colonistii europeni au descoperit afinele odata ce au intrat in contact cu americanii nativi si le-au adus si pe batranul continent. Doar abia in secolele XX si XXI afinele au devenit cunoscute iar afectele lor terapeutice au fost descoperite.

Afinele contin vitamina A, E, F, PP, complexul de vitamina B, C, K, mangan, antioxidanti , fibre si multe alte substante care tin la distanta pericolul. Dar hai sa descoperim ce rol au toate acestea in sanatatea organismului nostru.

9 BENEFICII ALE CONSUMULUI DE AFINE

AFINELE PREVIN CANCERUL SI SUNT UN ADJUVANT IN COMBATEREA LUI
Afinele contin un antioxidant puternic, numit acid elagaic, care previne aparitia mutatiilor si malignizarea celulelor din organism. Se recomanda cure de cel putin trei saptamani cu afine sau alte fructe de padure(mure, zmeura, fragi, coacaze) care sa contina aceasta substanta pentru a preveni aparitia cancerului.
De asemenea, exista studii care demonstreaza ca o cura cu afine poate inhiba proliferarea cancerului la colon si chiar poate induce moartea celulelor canceroase. Un alt studiu a fost realizat intre 1984 si 2002 pe un esantion de 66.940 de femei si s-a descoperit ca acelea dintre ele care consumau alimente bogate in chempferol (o flavonoida continuta in cantitati considerabile in afine) au avut un risc cu 40% mai mic de dezvoltare a cancerului la san sau cancer ovarian.
Sursa foto: flickr.com
AFINELE IMBUNATATESC FUNCTIILE CREIERULUI SI PREVIN APARITIA BOLII ALZHEIMER
Un studiu realizat in la o universitate din SUA a scos la lumina faptul ca un consum regulat de afine poate ajuta la prevenirea imbatranirii sistemului nervos, a aparitiei bolilor precum Alzheimer si pastreaza functiile cognitive si motorii. De asemenea, afinele ajuta la imbunatatirea functiilor creierului, a capacitatii de memorare si invatare. Toate acestea se datoreaza antioxidantilor din afine care impiedica procesul de imbatranire celulara la nivelul sistemului nervos.
CURA CU AFINE, ADJUVANTA IN DIABET
Inca nu se stie de ce dar se pare ca o cura zilnica cu afine poate reduce nivelul zaharului din sange, stabilizand astfel nivelul glicemiei si ajutandu-i pe oamenii care sufera de diabet si care sunt dependenti de insulina. Desi afinele nu au un indice glicemic mic (au undeva la 40-53), organismul se comporta ca si cum ar avea un indice glicemic mic in ceea ce priveste impactul la nivelul de zahar din sange. In plus, consumul de afine tine la distanta complicatiile care pot aparea din cauza diabetului.
AFINELE PREVIN SI TRATEAZA BOLILE CARDIOVASCULARE
Cum spuneam si mai sus, in cazul bolnavilor de diabet, bolile care survin ca si complicatii pot fi foarte periculoase. Bolile cardiovasculare sunt cele mai intalnite. Din fericire, o cura cu afine ajuta la imbunatatirea nivelului de colesterol rau si de trigliceride si previne oxidarea si blocajele vaselor de sange.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *