Care este leguma verde care iti pazeste cel mai bine creierul

Care este leguma verde care î?i p?ze?te cel mai bine creierul
Care este leguma verde care iti pazeste cel mai bine creierul
Care este leguma verde care iti pazeste cel mai bine creierul

Creatorii personajului animat Popeye Marinarul au avut parte de inspiratie sanatoasa atunci cand au ales spanacul pentru a-i reda puterile marinarului, ori de cate ori se afla in pericol.

Decenii de-a randul, oamenii de stiinta au studiat proprietatile spanacului si l-au recomandat in alimentatie, pentru ca detine numerosi nutrienti care aduc beneficii sanatatii.

Spanacul este recomandat in special in tratamentul anemiei, convalescentei si asteniei, datorita continutului de fier, vitamina C, calciu, magneziu.

Recent, cercetatorii de la Universitatea Ulm (Germania) au descoperit ca spanacul poate preveni si aparitia dementei., scrie clicksanatate.ro.

In urma studiilor, oamenii de stiinta germani au observat o legatura intre cantitatea de vitamina C si de betacaroten din spanac si riscul de aparitie a dementei.

De asemenea, antioxidantii din spanac au aratat proprietati de combatere a dementei.

Savantii germani au studiat diferentele comportamentale a 74 de persoane cu o forma usoara de Alzheimer si a 158 de oameni clinic sanatosi.

Participantii la experiment, cu varste cuprinse intre 65 de ani si 90 de ani, au fost supusi unor teste neuropsihologice, care au constat in sondaje cu intrebari despre stilul de viata adoptat.

In cadrul studiilor, participantii au dat probe de sange si li s-a calculat indicele masei corporale.

Echipa de elita, coordonata de epidemiologul Gabriele Nagel si de neurologul Christine von Armin, a descoperit ca la pacientii cu dementa usoara concentratia serica din sange de vitamina C si antioxidanti a fost semnificativ mai mica decat la cei care nu prezentau simptome de Alzheimer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *