Loboda are de doua ori mai multa vitamina C decat lamaia si spanacul

Loboda, cunoscuta si sub denumirea de spanacul francezului sau spanac nemtesc de munte, este folosita, inca din antichitate, pentru deosebitele proprietati detoxifiante si antioxidante. Planta contine glucide, celuloza, proteine, substante minerale (potasiu, fosfor, calciu), acidul oxalic liber, pigmenti clorofilieni si carotenoizi. Loboda are cantitati semnificative de vitamina K si de doua ori mai multa vitamina…

Citește mai departe
Compostul biodinamic de la One Gun Ranch, un foarte bun ingrasamant natural

Compostul biodinamic de la One Gun Ranch, un foarte bun ingrasamant natural

La One Gun Ranch, foarte aproape de Los Angeles, SUA, se cultiva legume mari, frumoase si sanatoase in conformitate cu principiile biodinamice. Semanatul legumelor se face tinand cont de calendarul biodinamic al semanaturilor, respectiv de pozitia Lunii, Soarelui si planetelor de pe cer. Ferma este un organism viu, pentru ca toate lucrurile ce dau viata aici sunt reciclate, redate…

Citește mai departe
Care este leguma verde care î?i p?ze?te cel mai bine creierul

Care este leguma verde care iti pazeste cel mai bine creierul

Creatorii personajului animat Popeye Marinarul au avut parte de inspiratie sanatoasa atunci cand au ales spanacul pentru a-i reda puterile marinarului, ori de cate ori se afla in pericol. Decenii de-a randul, oamenii de stiinta au studiat proprietatile spanacului si l-au recomandat in alimentatie, pentru ca detine numerosi nutrienti care aduc beneficii sanatatii. Spanacul este…

Citește mai departe
Persoanele care aleg o alimenta?ie vegetarian? au o mul?ime de avantaje

Persoanele care aleg o alimentatie vegetariana au o multime de avantaje

Alegerea tipului de alimentatie apartine fiecarui individ in parte. Fie ca este vegetarian sau nu, in ambele cazuri sunt avantaje si dezavantaje. Persoanele care aleg o alimentatie vegetariana au o multime de avantaje. Au la dispozitie o plaja larga de fructe, legume, fainoase sanatoase, etc, in principal produse vegetale, care nu le pun sanatatea in pericol, cateodata…

Citește mai departe

Verdeturile sunt o bomba vitaminizanta, cu beneficii excelente pentru sanatate si silueta. Dieta verde, o metoda eficienta de ardere a grasimilor

Leurda, stevia, spanacul, salata verde, urzicile sunt doar cateva dintre verdeturile de sezon cu beneficii extraordinare pentru sanatate, in compozitia acestora regasindu-se o multime de vitamine si minerale, printre care vitaminele A, B2, K si C, sulf, ulei eteric, saruri minerale de calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu, cupru si adenozina, o substanta care reduce…

Citește mai departe
Care sunt semnificațile poftelor alimentare

Alimente pentru oase sanatoase

Atunci cand vine vorba despre construirea unor oase puternice, totul se reduce la doi nutrienti principali: calciu si vitamina D. Calciul sustine oasele si structura dentara, in timp ce vitamina D imbunatateste absorbtia calciului si cresterea oaselor, arata Health.com. Acesti nutrienti sunt foarte importanti la inceputul vietii, dar te pot ajuta si pe masura ce…

Citește mai departe

Spanacul protejeaza memoria

Oamenii de stiinta germani de la Universitatea din Ulm au descoperit ca exista o stransa legatura intre un nivel scazut de vitamina C si beta-caroten in organism si dementa, afectiune caracterizata prin pierderi de memorie. In urma acestor constatari, cercetatorii sustin ca persoanele care includ in dieta zilnica alimente bogate in antioxidanti, precum spanacul, morcovii…

Citește mai departe

    Presedintele asociatiei Alburnus Maior, Eugen David, va este gazda la Pensiunea Tarina din Rosia Montana

    Maria si Eugen David, membri ai asociatiei Alburnus Maior ce se opune proiectului minier de la Rosia Montana, au deosebita placere sa va anunte inaugurarea Pensiunii Tarina. Impreuna cu familia sa, Eugen David a inceput sa lucreze la transformarea uneia din casele sale intr-o casa de oaspeti, inca din anul 2004. Pregatita sa gazduiasca in…

    Citește mai departe

    Vopseste ecologic ouale de Pasti

    In fiecare an, in apropierea Pastelui, ne facem rezerve impresionante de vopsele de oua. Rafturile magazinelor sint pline cu o gama cit mai variata de vopsele, de la vopsea ce se foloseste la rece, vopsea la cald, vopsea crema, culori si creioane speciale pentru oua, destinate copiilor, si multe alte variante de colorare. Dar singurul…

    Citește mai departe

    Suc de spanac

    Este cel mai important aliment pentru intregul traiect digestiv (stomac, duoden, intestin subtire si gros) si este consumat ca atare din timpuri stravechi. Spanacul crud este cel mai bun mijloc natural pentru curatirea si regenerarea traiectului digestiv. Consumat in cantitate de 1/2 litri pe zi a vindecat adesea cele mai grave constipatii in cateva zile…

    Citește mai departe
    Care este leguma verde care î?i p?ze?te cel mai bine creierul

    Spanacul – un medicament natural excelent pentru curatirea organismului

    Calitatile curative ale spanacului se cunosteau inca din cele mai vechi timpuri, el fiind numit si „matura intestinului” deoarece reprezinta cel mai bun mijloc natural pentru curatirea si regenerarea sistemului digestiv. De asemenea se stia ca spanacul fiert sau preparat prin mijloace traditionale este daunator organismului. Daca in timpul prepararii isi schimba culoarea din verde…

    Citește mai departe

    Hrana vie (raw food) – Demonstratie de gatit fara foc, retete raw si vegan

    Detalii despre evenimentul din Bucuresti AICI, pentru Iasi AICI Sambata, 6 noiembrie 2010, orele 15.00, facem party de gateala raw la casa raw.z. Obiectivul principal ne este acela de a te invata principiile intocmirii celor mai gustoase si/sau rapide feluri de mancare cruda, astfel incat sa nu ne mai golesti frigiderele imediat ce le umplem….

    Citește mai departe
    M?nânc? s?n?tos: Verde?uri care î?i dau energie

    Verdeturi contra diabetului

    Legumele cu frunze verzi sunt un aliat de nadejde in lupta cu diabetul de tip 2, arata un studiu realizat de cercetatori britanici de la Universitatea din Leicester. Acestia recomanda consumul zilnic de spanac, salata verde, patrunjel sau varza. Studiul a pornit de la o statistica sumbra, care arata ca in ultimii 20 de ani…

    Citește mai departe

    Reziduuri din 365 de pesticide, in fructele si legumele din Europa

    Spanac, portocale, orez, castraveti, mandarine, morcovi si pere – sunt alimentele din Europa care depasesc limita de pesticide autorizata, spun autoritatile. Reziduuri din 365 de pesticide diferite au fost identificate in fructe si legume consumate in Europa, 76 dintre acestea fiind depistate numai in cereale, conform unui studiu al agentiei europene pentru securitate alimentara –…

    Citește mai departe

    Reziduuri din 365 de pesticide, in fructele si legumele din Europa

    Spanac, portocale, orez, castraveti, mandarine, morcovi si pere – sunt alimentele din Europa care depasesc limita de pesticide autorizata, spun autoritatile. Reziduuri din 365 de pesticide diferite au fost identificate in fructe si legume consumate in Europa, 76 dintre acestea fiind depistate numai in cereale, conform unui studiu al agentiei europene pentru securitate alimentara –…

    Citește mai departe

    Cum sa fii „verde” de Sarbatorile Pascale

    Fiecare dintre noi poate sa fie „verde” de sarbatoarea Invierii Domnului. Si asta fara sa incalcam traditiile si nerefuzandu-ne nimic. Semnificatia religioasa deosebita, frenezia cadourilor, mo-men-tele petrecute cu cei dragi, bucatele traditionale si datinile stravechi fac din Sarbatorile de Pasti un prilej de bucurie pentru fiecare dintre noi. Acestea presupun insa si o crestere impresionanta…

    Citește mai departe

    Meiul, cea mai nutritiva cereala

    Meiul este considerat drept cereala cu cele mai multe substante nutritive din lume, un aliment complet, bogat in proteine si cu un continut scazut de amidon. Contine silicon, substanta vitala pentru sanatatea parului, dintilor, pielii si unghiilor. De asemenea, dieta cu mei este potrivita pentru cei care sufera de boala celiaca, pentru ca nu contine…

    Citește mai departe
    Efectele secundare ale unor legume

    Morcovul – remediu impotriva hipertensiunii

    Morcovii asigura cea mai mare cantitate de betacaroten dintre legumele pe care trebuie sa le consumam zilnic, sustin medicii Medicii nutritionisti spun ca morcovii au un continut nutritiv complex, asigurand astfel organismului uman necesarul de enzime, vitamine si minerale. Nutritionistul Mihaela Bilic recomanda sa mancam morcov in stare naturala, deoarece fiert sau sub forma de…

    Citește mai departe

    7 alimente bune pentru inima

    Afectiunile cardiovasculare, despre care cercetatorii sustin ca vor deveni principala cauza a mortalitatii in intreaga lume pana in anul 2020, pot fi prevenite foarte usor. Conform site-ului specializat in medicina www.health.com, secretul sta in regimul adoptat. Va spunem azi care sunt cele 7 alimente bune pentru inima. 1. Fructele de padure sunt bogate in substante…

    Citește mai departe

    Solutii Eco: plantele inlocuiesc pesticidele

    Ierburile si mirodeniile obisnuite ar putea reprezenta o alternativa ecologica pentru pesticidele conventionale, avand la dispozitie un arsenal variat impotriva gandacilor. Oamenii de stiinta americani au petrecut un deceniu examinand proprietatile insecticide ale rozmarinului, cimbrului, cuisoarelor si ale mentei, scrie „BBC News”, si au observat ca acestea pot preveni invazia insectelor care se infrupta din…

    Citește mai departe