Presedintele asociatiei Alburnus Maior, Eugen David, va este gazda la Pensiunea Tarina din Rosia Montana

  Presedintele asociatiei Alburnus Maior, Eugen David, va este gazda la Pensiunea Tarina din Rosia Montana

  Maria si Eugen David, membri ai asociatiei Alburnus Maior ce se opune proiectului minier de la Rosia Montana, au deosebita placere sa va anunte inaugurarea Pensiunii Tarina.

  Impreuna cu familia sa, Eugen David a inceput sa lucreze la transformarea uneia din casele sale intr-o casa de oaspeti, inca din anul 2004. Pregatita sa gazduiasca in prezent in jur de 15 oaspeti, Pensiunea Tarina din Rosia Montana este localizata intr-un peisaj rural specific gospodariilor din Apuseni si ofera turitilor camere cu cate 2 sau 4 paturi, mobilate rustic.

  Duminica, 29 aprilie, un loc de cinste in programul dedicat sarbatorii de 1 mai, la care au participat peste 100 de turisti inspirati de lupta pentru libertate a rosienilor, l-a avut lansarea Pensiunii Tarina a familiei David. Eugen, Mia si fiica lor Diana David au incantat turistii cu delicii culinare din partea locului. Trupa OM din Cluj a sustinut un concert pe ritmuri etno-fusion, urmate de un spectacol de jonglerii si un foc de tabara cu discutii despre lupta rosienilor si viitorul Rosiei Montane.

  Eugen David si-a intampinat oaspetii cu umor si bucurie: „Va urez tuturor bun venit la Rosia Montana. Multumesc muzicienilor de la Trupa OM. Sunt un om fericit! Putem demonstra ca la Rosia Montana putem construi fara a distruge. La Rosia Montana viitorul este verde. Nu exagerez deloc cand spun ca natura ne tine in viata pe toti. Datorita voua si oamenilor din toata tara, am reusit sa tinem Rosia Montana in viata. Activitatea mea de baza va ramane agricultura. Pentru ca agricultura traditionala inseamna continuitate. Sunteti oricand bineveniti sa va reintoarceti si cu asta am incheiat pentru ca trebuie sa merg sa mulg vacile.”

  Inaugurarea Pensiunii Tarina face parte din actiunile menite sa contribuie la dezvoltarea turistica a zonei si la promovarea alternativelor in Rosia Montana. Casa de oaspeti a familiei David completeaza demersuri similare din localitate, spre exemplu Hostelul La Gruber, oferind unitati de cazare acreditate pentru turisti. Fluxul vizitatorilor creste de la an la an in sezonul de vara. Acest fenomen se datoreaza in principal publicitatii din jurul luptei impotriva proiectului pentru cea mai mare mina de aur din Europa, care se planuieste la Rosia Montana, precum si galeriilor romane care se afla in muzeul mineritului din localitate. Aceste obiective turistice atrag prezenta a mii de vizitatori in fiecare vara, varful de sezon reprezentandu-l festivalul FanFest din luna august. Desi cel mai important sezon turistic incepe in mai si se termina in octombrie, Rosia Montana este vizitata constant in timpul anului de jurnalisti, experti si persoane interesate sa afle informatii despre proiectul de minerit si Campania Salvati Rosia Montana.
  Un aspect important in contextul publicitatii companiei de minerit care pretinde ca proiectul minier de la Rosia Montana este singura solutie economica pentru zona, este faptul ca Eugen David doreste sa stabileasca un exemplu concret care sa demonstreze ca este posibila o dezvoltare alternativa ce poate fi urmata de alte familii de localnici.

  Din comentariile turistilor:

  „Placintele cu spanac coapte pe vatra de familia lui Eugen David sunt un motiv puternic pentru a ma intoarce aici.” a declarat Pierre Jabin, unul dintre turisti.

  „Stiam din poze ca Rosia Montana e frumoasa, dar nu credeam ca voi fi atat de impresionat sa o descopar pe viu. Oamenii de aici, felul in care apune soarele si se reflecta pe muntele Carnic… Rosia Montana e magica!” a completat Florin Arhire, un alt turist.

  „Am facut peste 6000 de poze in 3 zile. Nu am ratat nici un rasarit sau apus de soare si totusi sunt atatea cadre frumoase pe care inca nu le-am cuprins… Ma voi intoarce intotdeauna la Rosia!” a comentat Leona Gem.

  Pensiunea Tarina isi asteapta cu drag vizitatorii pe tot parcursul anului. Pentru detalii si rezervari, contactati-l pe Eugen David la telefon: 0740-280.309

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *