Schimbandu-ti dieta poti sa reduci riscul de a dezvolta cancer ovarian

Schimbandu-ti dieta poti sa reduci riscul de a dezvolta cancer ovarian

Unul dintre cei mai importanti factori care contribuie la aparitia cancerului ovarian este istoricul familial. Cunoscand cazurile de cancer din familie, dar si schimbandu-ti dieta poti sa reduci riscul de a dezvolta aceasta boala. Vezi care sunt pasii recomandati de Dr. Oz!

Daca ai ajuns aici mai dureaza 10 minute sa ai un credit pre-aprobat de la Cetelem.Suna-ne.Timpul tau inseamna bani!

1. Terciul de ovaz

Dr. Oz recomanda consumul unui bol cu terci de ovaz in fiecare dimineata la micul dejun. Contine fitochimicali care reduc riscul de cancer ovarian.

2. Spanacul

Contine o substanta numita kemferol care reduce cu 75% riscul de cancer ovarian. O salata preparata din frunze proaspete de spanac in amestec cu ceapa rosie, ardei rosu, rosii este bogata in niste substante numite flavonoizi care au un puternic efect anticancerigen. Alege de fiecare data la masa de pranz o salata de cruditati pe langa mancarea gatita pe care o consumi.

3. Broccoli

Atat broccoli, cat si conopida sunt recunoscute pentru efectul protector impotriva cancerului ovarian. Ambele contin diversi compusi care impiedica formarea substantelor chimice care favorizeaza dezvoltarea celulelor canceroase.

4. Ceapa

Contine o bogatie de substante anticancerigene si s-au facut numeroase studii care atesta faptul ca ceapa este printre cele mai puternice alimente care ne protejeaza de aceasta boala. In special ceapa rosie este recunoscuta pentru faptul ca reduce cu 60% riscul de orice tip de cancer. Retine ca ceapa trebuie consumata in stare cruda, deoarece prin fierbere se distrug substantele anticancerigene. Este recomandat sa consumi zilnic cate o jumatate de ceasca de ceapa.

5. Peste gras

Datorita continutul ridicat in acizi grasi omega-3, carnea de peste reduce riscul de cancer ovarian cu 30%, potrivit unor studii realizate recent. Este recomandat sa consumi saptamanal cate 2-3 portii de peste, cum ar fi somon, hering, sardine, macrou, cod. Cele mai bune modalitati de preparare sunt: fiert la abur si copt.

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK!

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/dr-oz-5-alimente-care-reduc-riscul-de-cancer-ovarian-mananca-sanatos_922368.html#ixzz1p4n1AvUR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *