Afectiunile cardiovasculare, despre care cercetatorii sustin ca vor deveni principala cauza a mortalitatii in intreaga lume pana in anul 2020, pot fi prevenite foarte usor. Conform site-ului specializat in medicina www.health.com, secretul sta in regimul adoptat. Va spunem azi care sunt cele 7 alimente bune pentru inima.
1. Fructele de padure sunt bogate in substante antiinflamatorii, care reduc riscul de boli cardiovasculare, dar si de cancer.
2. Fructele cu coaja lemnoasa, cum ar fi alunele, nucile sau migdalele, sunt bogate in omega- 3, in grasimi mono si polisaturate, dar si in fibre.
3. Avocado contine betacaroten si licopen, antioxidanti care mentin inima sanatoasa si ajuta la arderea grasimilor din organism.
4. Fulgii de ovaz sunt bogati in acizi grasi de tipul omega-3, acid folic, fibre sfoto: Shutterstocki potasiu. Scad nivelul colesterolului.
5. Fasolea uscata este plina de fibre, de acizi omega-3 si de calciu, substante necesare inimii.
6. Spanacul e bogat in fibre, luteina, acid folic si potasiu. Cei care mananca spanac regulat prezinta un risc mai mic de a dezvolta boli cardiovasculare.
7. Uleiul de masline, bogat in grasimi monosaturate, ajuta la reglarea nivelului colesterolului. Cei care folosesc zilnic ulei de masline la gatit (chiar si la prajituri) sunt mai putin predispusi la boli cardiovasculare.
Sursa: Libertatea