Antocianii, coloran?ii naturali care ne ?in inima s?n?toas? ?i ne scap? de cancer

Antocianii, colorantii naturali care ne tin inima sanatoasa si ne scapa de cancer

Elemente vitale pentru organism, cu puternic rol antioxidant, antocianii impiedica actiunea distructiva a radicalilor liberi asupra celulelor, proteinelor si ADN-ului, ferindu-ne de boli grave, precum cancerul sau bolile de inima. Daca pana acum „floare-albastra“ ti-a starnit o emotie calda, facand trimitere la frumoasa poezie a lui Mihai Eminescu, de-acum incolo aceasta expresie te va face…

Citește mai departe

Miezul de nuca e bogat in cupru si zinc, elemente care pastreaza sanatatea cardiovasculara

Datorita continutului sau de minerale, vitamine si grasimi vegetale miezul de nuca previne colesterolul si protejeaza inima. Miezul de nuca e bogat in cupru si zinc, elemente care pastreaza sanatatea cardiovasculara, ajuta copiii care sunt in crestere si maresc imunitatea organismului. De asemenea, nucile sunt indicate persoanelor de varsta a treia, celor in convalescenta dupa…

Citește mai departe

15 fructe benefice pentru sanatate

Superalimentele exista si le avem la indemana. Printre ele exista cateva superfructe pe care trebuie sa le manaci pentru ca sunt adevarate magazii cu vitamine, minerale si antioxidanti. Toate fructele sunt bune si necesare organismului, dar dintre toate, cateva sunt cu adevarat exceptionale scrie Health Yahoo. Murele contin zece antioxidanti, care sunt printre cei mai eficienti in…

Citește mai departe

7 alimente bune pentru inima

Afectiunile cardiovasculare, despre care cercetatorii sustin ca vor deveni principala cauza a mortalitatii in intreaga lume pana in anul 2020, pot fi prevenite foarte usor. Conform site-ului specializat in medicina www.health.com, secretul sta in regimul adoptat. Va spunem azi care sunt cele 7 alimente bune pentru inima. 1. Fructele de padure sunt bogate in substante…

Citește mai departe

Telina si sistemul imunitar

Telina  face parte din familia Apiaceae (Umbelliferae) unde gasim si patrunjelul, morcovii sau mararul si poarta denumirea de Apium Graveolens. Este o planta bianuala de la care se folosesc radacina si frunzele. In trecut, telina (frunzele) a fost folosita ca un remediu medical si abia apoi a fost consumata ca leguma. Ea este mentionata prima…

Citește mai departe