Consumate zilnic, nucile aduc beneficii greu de egalat

Consumate zilnic, nucile aduc beneficii greu de egalat
Consumate zilnic, nucile aduc beneficii greu de egalat

Este delicioasa in prajituri si nelipsita din cozonaci. Nuca, are proprietati miraculoase asupra organismului si nu este de ocolit. Fiind foarte bogata in grasimi si proteine, nuca intrece carnea ca valoare calorica, avand o toxicitate de cateva ori mai mica.

Consumate zilnic, nucile aduc beneficii greu de egalat, motiv pentru care, daca mancati nuci, o sumedenie de boli nu se vor atinge de dumneavoastra. Putem consuma miez de nuca o luna intreaga, daca nu depasiti 100 de grame pe zi. Miezul nucilor, lor e o uzina de substante benefice: apa 3-5%, grasimi 52,0-77,%, substante proteice 12-25%. Nucile mai contin saruri minerale, provitamina A, vitamine din complexul B, vitaminele C, E, F si P. Valoarea energetica a miezului de nuca este in medie de 700 kcal la 100 g.

Antioxidantii continuti in miezul fructului regleaza pe cale naturala nivelul colesterolului in singe si, implicit, tensiunea arteriala. Consumul periodic de nuci proaspete intareste vasele de singe si previne deteriorarea acestora, mai ales la virstnici. Datorita bogatiei in vitamina E, consumatorii de nuci prezinta risc minim de a face un atac de cord. Opt nuci pe zi tin arterele flexibile, inima sanatoasa si previn aparitia atacului vascular cerebral, arata un studiu american recent. Specialistii ne sfatuiesc sa consumam nuci mai ales dupa o masa bogata in grasimi pentru a atenua efectele lor negative asupra organismului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *