Gradina de legume, sanatatea de pe acoperisul unui bloc din Bucuresti

Gradina de legume, sanatatea de pe acoperisul unui bloc din Bucuresti
Gradina de legume, sanatatea de pe acoperisul unui bloc din Bucuresti

Gradina de legume este proiectul unor tineri voluntari din Bucuresti care cresc legume si fructe pe acoperisul unui bloc din Bucuresti.

Tinerii cresc legume precum tomate, ardei gras sau dovlecei, floarea-soarelui, porumb, dar si flori si plante aromatice, pe o suprafata de 100 de metri patrati. In prezent, sunt 20 de gradinari voluntari care ingrijesc suprafata cultivata pe terasa cladirii situata in cartierul Titan.

”In luna februarie a acestui an am inceput efectiv aceasta gradina comunitara. Este situata pe terasa cladirii in care functioneaza Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municpiului Bucuresti. Noi am prezentat proiectul, iar Directia ni l-a aprobat sa il facem pe acoperisul lor.”, a declarat Laurentiu Cernat, initiatorul si coordonatorul programului Gradini Urbane Comunitare, citat de agrointel.ro.

Acesta a mai subliniat faptul ca in prima faza se poate vorbi de autoconsum, si abia dupa ce productia incepe sa avanseze, se poate trece si la vanzari.

”In Occident am vazut ca majoritatea gradinilor comunitare sunt pentru profit. Produc legume si le vand catre restaurante sau piete de legume. In prima faza vorbim insa de autoconsum, adica de familii care isi cultiva singure legumele. Abia cand ai o productie mai buna poti incepe sa vinzi, fiind avantajat ca poti livra cu costuri minime catre magazine mici, piete sau localuri din apropiere.”, a adaugat Laurentiu Cernat.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,210FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente