Suc de spanac

Suc de spanac

Este cel mai important aliment pentru intregul traiect digestiv (stomac, duoden, intestin subtire si gros) si este consumat ca atare din timpuri stravechi. Spanacul crud este cel mai bun mijloc natural pentru curatirea si regenerarea traiectului digestiv.

Consumat in cantitate de 1/2 litri pe zi a vindecat adesea cele mai grave constipatii in cateva zile sau saptamani. Folosirea purgativelor sau laxativelor chimicale duce la inactivitatea cronica a tesuturilor, muschilor si nervilor intestinali. Folosirea purgativelor saline, are un efect diferit. Solutia salina trecand prin intestine extrage mari cantitati de limfa acida, alimentare si toxice din lichidul limfatic.

Acest lichid trebuie inlocuit in corp prin solutii alcaline organice care sa suplineasca lipsa de apa in organism si sa alcalinizeze astfel toxinele care raman in intestine, ele fiind absorbite in circuitele limfatice, agravand starea care s-a incercat a fi remediata. Aceste metode de curatire a intestinului au numai un efect trecator si nu ajuta la regenerarea tesuturilor slabite ale muschilor si nervilor.

Sucul de spanac insa, pe langa actiunea de purgatie, ajuta si la vindecarea intregului traiect intestinal. Actiunea sa fiind pe cale naturala, nu se manifesta numaidecat, ci uneori dupa 6 saptamani pana la 2 luni de la folosirea lui. Este esential ca intestinele sa fie curatate de cel putin o data pe zi insa in mod normal ar trebui 2-3 scaune pe zi. De aceea in timpul tratamentului se va folosi un laxativ care s-a constatat a fi mai eficace, reducand treptat doza pana ce intestinele au revenit la normal ca urmare a sucului.

Alt efect valoros al spanacului este asupra dintilor si gingiilor, in prevenirea pioreii (infectie a gingiilor). Aceasta este o forma usoara de scorbut care rezulta din lipsa anumitor elemente care se gasesc in special in sucul combinat de morcov si spanac. Sangerarea gingiei si degenerarea pulpei dentare este o boala raspandita din cauza alimentatiei cu cereale, zahar si alte elemente nepotrivite.

Alte boli, ca ulcerul duodenal, anemia pernicioasa, convulsiile, degenerarea nervilor, deficientei glandeler suprarenale si tiroidei, nefritele, abcesele, furuncurile, umflarea membrelor, artritele, tendinte de hemoragie, lipsa de vigoare, durerile reumatice, defectele de functionare ale inimii, hipo si hipertensiunea, tulburarii ale vederii si dureri de cap inclusiv cele cu caracter de migrena se datoresc in special acumularii resturilor de tot felul in intestinul gros si lipsei unor elemente care se afla in morcov si spanac. Continutul mare de acid oxalic din spanac este cauza actiunii laxative. Acesta este un aliment deosebit de important pentru activitatea intestinelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *