China a inaugurat un nou reactor, de 650 megawati, la centrala nucleara Qinshan

0
380
Ofensiva nuclear? ruseasc?: 12 reactoare la 1.000 km de grani?ele României
Ofensiva nucleară rusească: 12 reactoare la 1.000 km de granițele României
China a inaugurat un nou reactor, de 650 megawati, la centrala nucleara Qinshan

China a inaugurat un nou reactor, de 650 megawati, la centrala nucleara Qinshan din provincia estica Zhejiang.

Capacitatea centralei nucleare Qinshan este de 12,58 GW (1,1% din capacitatea energetica totala a Chinei); proiectele in curs de finalizare vor majora fluxul energetic la peste 41 GW, pana in 2015.

China National Nuclear Corp a anuntat ca noul reactor nuclear a devenit functional la Qinshan, unul din primele proiecte specifice ale chinezilor. Complexul cuprinde 7 din cele 15 reactoare active ale Chinei.
Descarca aici Programul Special de Alerta Manager.ro!
Asigura-te, astfel, ca vei fi mereu primul care afla Stirile Relevante ale Momentului! …clic aici

Inainte de producerea dezastrului natural care a maturat Japonia in luna martie a anului trecut, afectand si o importanta centrala nucleara, China intentiona sa dubleze tinta energetica propusa, de 40 GW, pana in 2020.

China a promis sa „ajusteze si sa imbunatateasca” strategia de dezvoltare nucleara si a subliniat ca nu va aproba noi proiecte, pana la finalizarea testelor de siguranta la nivel national, efectuate la centralele sale existente.

Targetul oficial al guvernului de la Beijing pentru 2020 ramane la valoarea stabilita; tintele de majorare la 86 GW vor fi ajustate la 70 – 75 GW, din cauza ingrijorarilor privind securitatea nucleara si a lipsei de calificare a personalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.