Meiul este considerat drept cereala cu cele mai multe substante nutritive din lume, un aliment complet, bogat in proteine si cu un continut scazut de amidon. Contine silicon, substanta vitala pentru sanatatea parului, dintilor, pielii si unghiilor.
De asemenea, dieta cu mei este potrivita pentru cei care sufera de boala celiaca, pentru ca nu contine gluten. Dintre toate varietatile de mei, sorgul este cel mai valoros din punct de vedere nutritional. Adaugat in paine, in salate sau in supe, acest soi de mei le sporeste valoarea nutritiva.
Reteta saptamanii: Placinta cu mei si spanac
Timp de preparare: 60 de minute
Calorii: 250/portia
Ingrediente: 1 kg de spanac proaspat sau congelat, 200 g mei, 4 oua, o legatura de ceapa verde, o lingurita de cimbru, 5 linguri de ulei de masline.
Preparare: Se oparesc frunzele de spanac, se toaca si se lasa la scurs. Separat, se caleste ceapa tocata marunt, se adauga cimbrul si spanacul si se lasa la foc potrivit 15 minute. Intre timp, se fierbe meiul si cand s-a mai racit se incorporeaza in spanacul fiert, apoi se adauga ouale, batute ca pentru omleta. Compozitia astfel obtinuta se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Placinta se lasa la cuptor circa 40 de minute.
Sursa: Adevarul