Conform cercetarilor de ultima ora, nu doar o viata activa si sanatoasa ne ajuta sa ne mentinem tineri din punct de vedere mental, ci si o alimentatie adecvata, bogata, spun specialistii, in legume verzi cu frunze, miraculoase pentru stimularea si mentinerea inteligentei, in special cand varsta incepe sa isi spuna cuvantul.
Salata verde, varza, spanacul, laptuca, urzica, toate aceste legume ajuta la scaderea ritmului in care creierul uman isi pierde „capacitatile” din cauza imbatranirii, sustin cercetatorii, in urma unui studiu intreprins asupra unor persoane cu varsta trecuta de 65 de ani.
Aceste plante sunt atat de binefacatoare pentru sistemul nervos incat, daca sunt consumate de minim trei ori pe zi, pot scadea acest risc cu pana la 40%, in cazul adeptilor convinsi ai legumelor frunzoase, ajutand la dobandirea unui creier cu cinci ani mai tanar decat cel caracteristic varstei reale.
Explicatia gasita de cercetatori este aceea ca acest tip de legume contin o cantitate ridicata de vitamina E, carotenoizi si flavonoizi, aceste substante avand un rol esential in functionarea eficienta si pe termen lung a sistemului nervos.
Nu exista insa niciun dubiu ca si creierul nostru, odata cu intregul organism, se degradeaza din cauza inaintarii in varsta, dar iata ca fenomenul, desi nu poate fi stopat, poate fi cat de cat „amanat”. Cum? Fiind activi atat fizic, cat si psihic si urmand o alimentatie pe baza de salate si legume verzi. Si atunci, de ce sa nu fim mai tineri, inclusiv mental, daca modalitatea este una pe cat de sanatoasa, pe atat de gustoasa?
Sursa: http://health.yahoo.com/tips/