Cum ne poate imbolnavi expunerea la aluminiu, intalnit pretutindeni

Cum ne poate imbolnavi expunerea la aluminiu, intalnit pretutindeni

Prezent in multe dintre produsele care ne inconjoara, incepand de la cosmetice si pana la ambalajele alimentare, aluminiul se poate acumula in creier, favorizand aparitia bolii Alzheimer, avertizeaza un expert britanic. Intoxicatia cu aluminiu ar putea alimenta boala Alzheimer, informeaza The Telegraph. Avertizarea a fost facuta de profesorul Christopher Exley de la Universitatea Keele, Marea…

Citește mai departe
Stimularea memoriei ?i capacit??ii de concentrare cu ajutorul plantelor

Stimularea memoriei si capacitatii de concentrare cu ajutorul plantelor

Stimularea memoriei nu trebuie realizata doar pe cale farmaceutica, atata vreme cat natura ofera numeroase solutii care se afla la indemana. Pe langa exercitiul mintii, ce reprezinta unul dintre secretele longevitatii, alimentatia sanatoasa si cele opt ore de somn pe noapte, exista o serie de plante care contribuie la imbunatatirea memoriei. In acest caz, amintim…

Citește mai departe

Capacitatea de gandire, influentata de culoarea luminii din jur. Ce culori ne ajuta sa ne concentram

Expunerea la lumina albastra, verde sau portocalie are impact asupra modului de gandire al oamenilor, influentandu-l fie in bine, fie in rau, informeaza cotidianul francez Le Figaro, citat de Agerpres. Lumina serveste nu doar la a vedea clar. Esentiala pentru a face sa functioneze ceasul biologic al omului, pentru a-l ajuta sa nu dormiteze in…

Citește mai departe

Mecanismul prin care „se pastreaza curatenia” in creierul uman

Cercetatorii din cadrul Universitatii din Rochester au descoperit, in premiera mondiala, mecanismul prin care „se pastreaza curatenia” in creierul uman – modul in care acest organ scapa de deseurile provenite din metabolism. Orice organ din trupul omenesc produce reziduuri, iar creierul nu face exceptie. Dar, spre deosebire de alte organe, creierul nu poseda un sistem…

Citește mai departe