mancati un caineDoi neozeelandezi, Robert si Brenda Vale, au initiat un studiu al carui rezultat este oarecum surprinzator. Potrivit acestora, cainii au un impact ecologic echivalent cu cel al unui 4×4. In cartea “Time to Eat the Dog: The Real Guide to Sustainable Living”, cei doi neozeelandezi demonstreaza ca un animal de companie polueaza cat o Toyota Land Cruiser care ruleaza 9.500 km/an.

Comparatia cu Toyota este valabila pentru un caine. Pisicile au un impact ecologic asemanator unui VW Golf. Cat despre hamster, acesta polueaza la fel de mult ca o plasma.

Amprenta de carbon a acestor animale este calculata pe baza cantitatii de alimente de care au nevoie si de suprafata folosita pentru a produce aceste alimente. S-a concluzionat ca un caine mananca in medie 164 kg de carne si 95 kg de cereale pe an.

Cu toate ca cei doi autori au ajuns la aceste concluzii ingrijoratoare pentru mediu, ei nu ne dau o solutie-miracol. “Cand constatati pericolul acestui impact, veti putea alege intre a avea o pisica dar veti renunta la a avea doua masini, sau sa aveti trei masini si sa consumati voi carne.”, noteaza Robert Vale.

Sursa: www.developpementdurable.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here