Aditivul E 120, de origine animala, ne strica postul

Aditivul E 120, de origine animala, ne strica postul

Mezeluri, iaurturi cu fructe, sucuri, inghetate, bomboane si, in general, cam toate alimentele colorate frumos in roz-rosiatic ascund un aditiv de origine animala – E 120.

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, enumera cateva dintre alimentele de post care contin E 120, scrie ziarulring.ro.

Pericol de alergii si Parkinson
„E 120 se extrage din corpul insectelor printr-un procedeu numit chelare in cadrul caruia se utilizeaza aluminiu. Acest colorant trebuie evitat in alimentatia copiilor. El da boli neurologice precum Alzheimer si Parkinson, alergii, rinite, astm, hiperactivitate si deficiente de concentrare”, explica prof. dr. Mencinicopschi.

Alimente vegetale cu… insecte
„Persoanele care tin post trebuie sa citeasca foarte atent etichetele alimentelor. Deseori, produsele vegetale ascund ingrediente «de dulce». Indiferent daca alegeti snitele, pateu sau salam din soia, pot contine cazeina, praf si derivat de ou, albumina si zercare si atunci categoric nu sunt de post. De asemenea, puteti avea surpriza ca alimentele de post sa contina colorantul rosu carmin, sau acidul carminic, numit adesea E 120, care este de origine animala”, explica profesorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *