Studiu: Berea contine vitamine care previn bolile de inima

Studiu: Berea con?ine vitamine care previn bolile de inim?
Studiu: Berea contine vitamine care previn bolile de inima
Studiu: Berea contine vitamine care previn bolile de inima

Berea este singura bautura cu continut de alcool in care se regasesc vitamine de tip B cum sunt niacina (B3), riboflavina (B2), piridoxina (B6), acidul folic (B9) si cobalamina(B12), scrie doctorulzilei.ro.

Cu o influenta dovedita asupra starii de bine a organismului, vitaminele de tip B prezente in bere pot oferi consumatorilor acestei bauturi o protectie suplimentara impotriva bolilor cardiovasculare.

Astfel, studii stiintifice indica faptul ca vitaminele B6, B9 si B12 pot furniza bautorilor de bere o protectie in plus impotriva bolilor cardiovasculare, in comparatie cu consumatorii altor bauturi alcoolice.

Studii realizate in tari precum SUA ,Marea Britanie, Franta, Republica Ceha si Danemarca, confirma faptul ca un consum moderat de bere poate reduce nivelul de homocisteina, precum si „colesterolul rau” (LDL), ambele asociate cu un risc mai mare de incidenta al atacurilor de cord. Cercetatorii cred ca acest lucru s-ar putea datora continutului de vitamine de tip B din bere.

Consumul moderat de bere, trebuie completat de un stil de viata echilibrat si de o alimentatie corespunzatoare, atrag atentia membrii Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie. Un consum moderat de bere inseamna o cantitate de 660 ml/zi pentru barbati si 330 ml/zi pentru femei, cu o concentratie alcoolica de maximum 5%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *