Cianocobalamina poate fi gasita in 99% dintre vitaminele de pe piata care contin B12

Cianocobalamina poate fi gasita in 99% dintre vitaminele de pe piata care contin B12

99% din vitaminele B12 de pe piata contin cianura! Chiar daca poate parea ciudat, este un aspect real. Cianura insa nu este daunatoare, atunci cand este legata de cobalamina.

Cianocobalamina poate fi gasita in 99% dintre vitaminele de pe piata care contin B12, deoarece este destul de ieftina (recuperata din namolul de epurare activ sau produs prin sinteza chimica totala) si stabila (non-perisabila), scrie financiarul.ro. In ciuda utilizarii sale la scara larga, nu reprezinta forma ideala de vitamina B12, deoarece cianura trebuie eliminata din cobalamina inainte sa isi efectueze rolul biologic indispensabil din organism.

Desi exista numeroase cercetari stiintifice referitoare la valorea potentiala a cianurii legate de vitamina B12, aceasta poate provoca mult rau. Cei cu o expunere mai mare la cianura, cum ar fi fumatorii, au mai putine sanse sa reuseasca sa elimine in mod eficient cianura suplimentara pe care acestia o consuma prin alimentatie si suplimente, transformand nivelurile aparent benigne ce pot fi gasite in unele vitamine si alimente, intr-o reala problema.
In 1992, un raport publicat in “Jurnalul Societatii Regale de Medicina” sustinea retragerea acestei subtante din terapia cu vitamine. Cianura in absenta cobalaminei este extrem de toxica.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente