Physalis, supranumita si catina incasilor. Floarea lampion, plina cu vitamine

Physalis, supranumita si catina incasilor. Floarea lampion, plina cu vitamine
Physalis, supranumita si catina incasilor. Floarea lampion, plina cu vitamine

Va plac fructele speciale, mai ales acum cand Mos Nicolae se pregateste sa intre pe usile noastre! Inca mai aveti timp sa strecurati pe lista de dorinte, si physalis, numita si floarea lampion!

Physalis este un fruct cu aspect special care provine tocmai din America de Sud si creste in tufe de pana la 1,5 m inaltime. Aceste fructe micute contin vitaminele C si B12, calciu, potasiu, zaharuri si betacaroten si au un gust de fructe de padure. Ele sunt denumite si „ciresele de pamant“. La noi, li se mai spune si Catina incasilor. Atentie doar sa nu le confundati cu rudele Physalis-ului peruviana care cresc in padurile noastre sau la margine de drumuri, dar care sunt toxice! Apelati deci, la produsele din comert in acest caz pentru a evita problemele de sanatate!

Vezi si Culisele unei afaceri de succes! Iata cum poti obtine bani frumosi, indiferent de vreme

Physalis peruviana este considerat a fi unul dintre cele mai gustoase fructe din lume. El este numit si lampionul chinezesc pentru ca are o mantie ca de hartie creponata. Se poate manca simplu sau in combinatie cu alte fucte. Din physalis se mai fac si dulceturi sau marmelade. In medicina naturista, fructele de physalis se recomanda in cazurile de inflamatii renale. Dupa ce au fost folosite le ceai, cojile pot ajuta la vindecarea ranilor. Fructele de physalis sunt si laxativ si un bun antireumatismal daca alegeti sa faceti un ceai din ele. Iar daca v-ti saturat de plantele clasice de gradina, puteti avea in vedere ca, la primavara, sa plantati cateva seminte, dar la cel mult zece centrimetri adancime, scrie realitatea.net.

Tufele de physalis au un aspect exotic si atrag privirile ca magentul! Ele au nevoie de un sol bogat, cu drenaj bun, de soare si de temperaturi de peste 20 de grade pentru o dezvoltare armonioasa. Physalis-ul poate fi plantat si in ghivece sau jardiniere pentru balcoane sau terase. Aceasta floare va poate oferi un spectacol de forme si culori! Pana la primavara, va puteti bucura insa, de gustul deosebit al acestui fruct, ca un cadou de sarbatori! Cu un physalis asezat pe o prajitura drept decor va veti oferi dumneavoastra si celor dragi un moment special de sarbatori!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *