Eticheta de sărbători a Lăptăriei cu Caimac, în sprijinul copiilor de la Casa Bună

O ediție de sărbători a sticlelor de lapte ale Lăptăriei cu Caimac se află de luni pe rafturile magazinelor. Potrivit unui comunicat de presă, etichetele au fost realizate în cadrul unui concurs de creație, iar din vânzările din cursul lunii decembrie vor fi sprijiniți copiii beneficiari ai Asociației Casa Bună. Concursul organizat de Lăptăria cu…

Citește mai departe

Cum se realizeaza colectarea separata in municipiul Cluj Napoca?

In contextul situatiei precare a gestionarii deseurilor la Cluj Napoca am stat de vorba cu specialistul de mediu din cadrul ROSAL GRUP, unul dintre cei doi operatori de salubritate care deservesc cetatenii orasului. Adina Miclaus – reporter Ecomagazin: Ce populatie deserveste Rosal in Cluj Napoca? Nicoleta Pop, Specialist de Mediu ROSAL GRUP: In ceea ce…

Citește mai departe
Miracolul din frunza de p?trunjel. E uluitor ce efecte poate avea aceast? plant?-medicament!

Miracolul din frunza de patrunjel. E uluitor ce efecte poate avea aceasta planta-medicament!

Ce se cunostea pana acum despre patrunjel Este bogat in vitamina C, provitamina A, fier si mangan (100 g de patrunjel proaspat contine 200-240 mg vitamina C, 60 mg provitamina A, 19 mg fier si 0,5 mg mangan). Patrunjelul este de patru ori mai bogat in vitamina C decat portocala, iar continutul de fier este mult mai mare decat cel din spanac. Practic,…

Citește mai departe
Buffett pariază pe agricultură şi renunţă la petrol

Situatia platilor compensatorii pentru agricultorii din UE discutata la Bruxelles

Situatia platilor compensatorii pentru agricultorii din Uniunea Europeana afectati de embargoul rusesc, dar si protejarea produselor ecologice au fost discutate ieri, la Bruxelles, de ministrii europeni ai agriculturii. Mai multe state membre, printre care si Romania, au solicitat Comisiei sa acorde compensatiile din fondurile Politicii Agricole Comuna si nu din rezerva de criza, care, in…

Citește mai departe
Comercian?ii care vând produse ecologice ambalate ?i etichetate sunt exonera?i de la înregistrarea în sistem

Targ de produse traditionale si ecologice, la Ministerul Agriculturii

Un nou targ al producatorilor de produse traditionale si ecologice are loc in weekend la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) din Bucuresti. La evenimentul intitulat „Moldova lui Stefan in Bucuresti, obiceiuri si traditii stramosesti”, producatori din 17 judete, cu preponderenta din zona Moldovei, isi vor promova produsele traditionale de calitate: legume si fructe…

Citește mai departe
Remedii naturale pentru starea de oboseal? permanent?

Remedii naturale pentru starea de oboseala permanenta

Cele mai importante substante nutritive necesare in producerea de energie sunt vitaminele B complex. Lipsa acestor vitamine sta adesea la baza unei functionari necorespunzatoare a glandei suprarenale, fapt ce determina caderi bruste ale nivelului de energie. Alte substante nutritive care accelereaza metabolismul sunt vitamina C, magneziul, zincul, fierul, coenzima Q 10 si planta unghia-gaii. Topul…

Citește mai departe

10 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a deveni vegan

Trecerea la dieta care exclude toate produsele de origine animala se face treptat. Nu le inlocui cu fast-food, dulciuri si alimente nesanatoase! Dieta vegana presupune eliminarea produselor de origine animala, adica oua, carne si lactate. De asemenea, multe dintre persoanele care urmeaza aceasta dieta au decis sa nu mai poarte articole de imbracaminte/incaltaminte din piele…

Citește mai departe
Carnea de pui, bomba alimentara

Carnea de pui, bomba alimentara

In ultimii 30 de ani s-a inregistrat o crestere a consumului de carne de pui la nivel mondial. Majoritatea oamenilor considera ca includerea in mediul zilnic a carnii albe aduce multiple beneficii. Adevarul este insa altul. In aceasta perioada, riscul dezvoltarii obezitatii s-a amplificat foarte mult, iar una dintre cauzele cele mai importante se considera…

Citește mai departe

In parcul Bisericii Toma Cozma s-a deschis punctul de preluare comenzi pentru produsele ecologice, naturale si traditionale

Incepand de astazi, iesenii isi pot achizitiona zilnic, produsele ecologice, naturale si traditionale de la Targul Ecoagris, in cadrul punctului de preluare comenzi deschis permanent in curtea Bisericii Toma Cozma din Iasi. Sambata, 12 ianuarie, ora 10.00, va avea loc deschiderea oficiala a ECOAGRIS – punct de preluare comenzi pentru produsele ecologice, naturale si traditionale…

Citește mai departe

Editia Speciala de Boboteaza a Targului National de produse ecologice, traditionale si naturale

Incepand cu Editia Speciala de Boboteaza a Targului National ECOAGRIS, produsele ecologice, traditionale si naturale se vor putea achizitiona si in timpul saptamanii. Maine, vineri, 4 ianuarie, se deschide in Parcul Bisericii Toma Cozma din Iasi, Editia speciala de Boboteaza a Targului national de produse ecologice, traditionale si naturale, ECOAGRIS. Incepand cu aceasta editie, publicul larg…

Citește mai departe

    Muzeul Civilizatiei Montane, inaugurat la Ranca

    Muzeul Civilizatiei Montane va fi inaugurat, sambata, in statiunea montana Ranca. Turistii vor putea sa admire expozitii legate de portul popular, cultura si civilizatia montana, obiceiuri, transhumanta si altele. De asemenea, incepand de anul viitor, turistii vor avea posibilitatea de a si consuma produse lactate specifice zonei, preparate chiar intr-una din incaperile muzeului. Inaugurarea Muzeului…

    Citește mai departe

    Romania ar putea deveni „tara anului” 2013 la cel mai mare targ bio din lume

    Presedintele Asociatiei Operatorilor din Agricultura Ecologica „Bio Romania”, Marian Cioceanu, este optimist in ceea ce priveste semnarea, in luna iunie 2012, a contractului prin care Romania devine oficial „Þara anului” in 2013, la cel mai mare targ de produse bio din lume – Biofach Nurenberg (Germania). „Am discutat cu ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, care ne-a…

    Citește mai departe

    Laptele natural de la particulari, mai sanatos decat cel pasteurizat

    Beneficiile laptelui sunt de necontestat. Laptele natural de vaca constituie o sursa importanta de calciu si proteine, in dieta unei persoane. Din pacate, foarte multe produse lactate care ajung in magazine contin diferiti aditivi alimentari, unii dintre ei periculosi pentru sanatate. Prin pasteurizare, laptele isi pierde majoritatea proprietatilor nutritive, problema pe care taranii producatori de…

    Citește mai departe

    Substante cancerigene in meniul copiilor de 10 ani din Franta

    O analiza a meniului unui copil de 10 ani pe parcursul unei zile a relevat ca existenta a peste 80 de substante chimice, din care unele potential cancerigene, relateaza Agerpres. Asociatia ‘Generatii Viitoare’, care a efectuat acest studiu, a cumparat in perioada iulie-septembrie, din supermarketurile din departamentul Oise (nordul Frantei) si Paris, produsele alimentare –…

    Citește mai departe

    Furan, noul cancer din hrana

    Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor (EFSA) le-a cerut statelor membre sa grabeasca monitorizarea alimentelor care contin furan. Aceasta este o substanta aromatica, ce se formeaza in timpul tratamentului termic al alimentelor si care s-a dovedit a fi cancerigena la testele realizate pe animale. Cercetatorii nu au descoperit inca procedeul prin care se formeaza furanul. Primii…

    Citește mai departe

    Cum ajung lactatele sa „fure” calciul din oase

    Laptele si branza se pot tranforma in „hoti” de calciu, daca nu le consumam corespunzator. In plus, ele pot favoriza producerea fracturilor, nefiind recomandate persoanelor cu osteoporoza, sustin medicii. Laptele, branza si cascavalul sunt recunoscute ca surse de calciu, insa atunci cand sunt consumate in exces, ne scot calciul din oase, atentioneaza medicii. „Laptele si…

    Citește mai departe

    Interzicerea untului in alimentatie ar putea salva mii de vieti

    Untul ar trebui interzis in alimentatie pentru a proteja sanatatea oamenilor, potrivit unui cunoscut chirurg cardiolog din Marea Britanie, informeaza dailymail.co.uk. Chirurgul cardiolog Shyam Kolvekar sustine ca aceasta masura radicala ar putea salva vietile a mii de tineri adulti, protejandu-i de infarcte si de blocaje arteriale. Avertizand asupra pericolelor pentru sanatate generate de consumul de…

    Citește mai departe